e-Factura-facturi emise pe persoane fizice
Re: e-Factura-facturi emise pe persoane fizice
Buna seara
Acum daca nu se listeaza bon de casa pentru plata cu card la factura, tot pe factura f cu bon fiscal se face ?
Am trimis una in spv si apare cu 751
Acum daca nu se listeaza bon de casa pentru plata cu card la factura, tot pe factura f cu bon fiscal se face ?
Am trimis una in spv si apare cu 751
Nu.
Nu scrie clar acolo -"f - factură cu bon fiscal"? Dacă nu există bon fiscal, de ce ați alege acel tip?!
Nu scrie clar acolo -"f - factură cu bon fiscal"? Dacă nu există bon fiscal, de ce ați alege acel tip?!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna dimineata, am sesizat ca la inregistrarea unei facturi ce este prinsa in -z-et acea factura NU O MAI POT TRIMITE in SPV! Este corect? Sau inregistrez eu eronat pe tip de factura?
Ce ați sesizat?!
Factura emisa cu tip 'e' deoarece valoare este prinsa si in z-etul zilnic , acea factura nu-mi mai apare cand incerc sa o incarc / trimit in SPV!
- balazse246
Parca "f" trebuia utilizat si nu "e".
2. In ecranul "Iesiri", s-a introdus un nou tip "f - Factura cu bon fiscal" care se foloseste pentru facturile pentru care s-a emis si bon fiscal.
e - EXCEPȚII DE LA UTILIZAREA AMEF. Adică cei care sunt exceptați de la a folosi case de marcat dar încasează numerar. Spre exemplu cei care au bilete de intrare! Așadar operați o factură încasată cu bon fiscal pe excepții de la emitere bon fiscal. Nu?!
Multumeeesc de clarificare!!
Buna ziua
am facut un bon fiscal cu card pe clienti diversi dar nu am listat pe casa de marcat unde apare card (este corect asa)
doar hartia de pe card
am facut un bon fiscal cu card pe clienti diversi dar nu am listat pe casa de marcat unde apare card (este corect asa)
doar hartia de pe card
Buna ziua,
Sunt asociatie - gradinita autorizata, nu suntem platitori de TVA.Incasam doar taxa lunara de la parinti (persone fizice) prin transfer bancar sau cash.
Avem obligatia de a emite factura daca parintii nu solicita?
Multumesc!
Sunt asociatie - gradinita autorizata, nu suntem platitori de TVA.Incasam doar taxa lunara de la parinti (persone fizice) prin transfer bancar sau cash.
Avem obligatia de a emite factura daca parintii nu solicita?
Multumesc!
Conform art. 319 alin. (6) din Codul Fiscal, o persoană impozabilă trebuie să emită factură pentru orice livrare de bunuri sau prestare de servicii, DAR:
alin. (7) lit. b) prevede că NU este obligatorie emiterea facturii pentru operațiuni către persoane fizice, decât dacă acestea solicită expres factura.
Așadar, nu aveți obligația de a emite factură pentru taxa lunară încasată de la părinți, decât dacă aceștia o cer.
alin. (7) lit. b) prevede că NU este obligatorie emiterea facturii pentru operațiuni către persoane fizice, decât dacă acestea solicită expres factura.
Așadar, nu aveți obligația de a emite factură pentru taxa lunară încasată de la părinți, decât dacă aceștia o cer.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”