Exagerezi, cum sa te ia groaza, exista solutie pentru toate, pt.ca se poate intampla oricand si oricui. Cand zici ca nu le-ai achitat nimic, bucura-te, ca altfel era mai complicat.
Deci tu in nov ai NC 463=456 =245610,17 lei dividende interimare distribuite
456=446.0x 24.561 lei impozit calculat si achitat.
Daca nu ai platit nici-un leu actionarilor din aceasta suma faci storno pana la nivelul profitului de la 31.12.2025 adica 463=456 = -133.664.18 lei (asta daca ai certitudinea ca nu trebuie sa mai repartizezi ceva din 121 si tot profitul il repartizezi la dividende interimare) si 456=446.0x = -13.366 lei.
Trebuie sa faci rectificativa la D100 la nov. impozitul pe dividende initial de 24.561 lei devine 11.195 lei (adica impozitul de 10% aferent 111.945.99 lei).
Ce nu inteleg eu, cum naiba distribuiti dividende interimare sume cu lei si zecimale si de ce distribui daca nu le si platesti?!!!
Cat despre impozitul pe dividende ramas achitat in plus in fisa rol Anaf, ori raman achitati si cand vei avea de plata, platesti mai putin cu/din aceasta suma, ori depui cerere de compensare cu alte datorii ale firmei .
Dividende interimare Trim 3.2025
-
popescua727
Re: Dividende interimare Trim 3.2025
pomparaus, mi-ai făcut ziua mai frumoasă, serios!
De cele mai multe ori, când ne confruntam cu spete noi , nu vedem esențialul tot despicând firul în 4.Ca sa nu greșesc rău (acum sincer n-aveam de unde sa știu în sept ce-o sa fie în decembrie),am cerut mai multe opinii, doar una era asemenea a ceea ce mi-ai expus și care este cea mai logica, la extrema fiind...sa nu fac nimic.
1.Referitor la aia cu zecimalele, le-am scris eu rapid și n-am rotunjit(mea culpa)
2.un 10% impozit e mai bun ca 16%
...., nu le-am plătit ...ca n-a fost acum urgent
3.cred ca m-a luat groaza de la multitudinea de variante mai mult decât de la speță în sine
Una peste alta iti mulțumesc frumos, încă o data, din suflet! E reconfortant sa știi ca la o tastatura, undeva, îți răspunde totusi cineva într-un mod logic! Sa ai un an minunat !
De cele mai multe ori, când ne confruntam cu spete noi , nu vedem esențialul tot despicând firul în 4.Ca sa nu greșesc rău (acum sincer n-aveam de unde sa știu în sept ce-o sa fie în decembrie),am cerut mai multe opinii, doar una era asemenea a ceea ce mi-ai expus și care este cea mai logica, la extrema fiind...sa nu fac nimic.
1.Referitor la aia cu zecimalele, le-am scris eu rapid și n-am rotunjit(mea culpa)
2.un 10% impozit e mai bun ca 16%
3.cred ca m-a luat groaza de la multitudinea de variante mai mult decât de la speță în sine
Una peste alta iti mulțumesc frumos, încă o data, din suflet! E reconfortant sa știi ca la o tastatura, undeva, îți răspunde totusi cineva într-un mod logic! Sa ai un an minunat !
Re: Dividende interimare Trim 3.2025
Eu as fi stat pana aproape de final dec.sa vad cam ce profit imi ramane si abia atunci as fi decis suma divid.interimare ca sa beneficiez de 10%. Dar, totul e bine cand se termina cu bine!
Cu placere!
Cu placere!