e-factura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Scrie răspuns
oprinam

Re: e-factura

#286 Mesaj de oprinam »

Salut! Dupa instalarea ultimei versiuni de Saga C 3.0.571 in e-factura apar toate facturile din ultimele 5 zile, cu toate ca eu am generat zilnic facturile necesare (de fapt in e-factura nu ar trebui sa mai apara facturile generate, asa cum era pana cum o saptamana), iar in ecranul Iesiri nicio factura generata nu mai este marcata cu albastru deschis... asa ca nu mai stiu care a fost transmisa si care nu. Precizez faptul ca nu am incrucisat Saga cu semnatura electronica (din motive tehnice -> Trans Sped cloud), deci facturile nu se transmit automat in sistemul e-factura din Saga. Am reinstalat ultima versiune de 2 ori si nu s-a rezolvat... gresesc eu pe undeva? Voi vedeti facturile generate marcate cu albastru? Multumesc...

luchianc987

#287 Mesaj de luchianc987 »

Buna ziua!
Eroare la identificarea setarilor de import. e-Factura nu a fost generata
am actualizat programul, am resetat codul spv, am verificat clientul
nu e prima data cand transmit la acest client
azi nu mai reusesc nimic
poate imi dati un sfat

friteac

#288 Mesaj de friteac »

ati reusit cu eroarea ? am acelasi mesaj si eu: Eroare la identificarea setarilor de import. e-Factura nu a fost generata; eroare generare xml, la fel resetare cop spv, actualizare program si nimic; aveti idee ce ar trebui sa fac?

balazse

#289 Mesaj de balazse »

Ai incercat sa intrii la "furnizori"/"clienti" si sa utilzezi butonul "verificare toti ..."?
Ai verificat setarile de la "e-facturi" -> "configurare", de exemplu partea de "setari generale", adica sa fie selectat un director unde ai drept de scriere (doar o idee)?

csoriki

#290 Mesaj de csoriki »

Buna ziua, dragi colegi!
O societate cu cod CAEN 7112- Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, se ocupa cu proiectare instalatii sanitare, termice, electrice, de ventilatie, desfumare/presurizare, Sisteme de limitare si stingere a incendiilor, Sisteme de detecție, avertizare și alarmare, curenti slabi, paratraznet, Proiect de bransament apa-canal, devize, etc.
1-Incepand cu 01.01.2025 trebuie mentionate obligatoriu pe e-factura, emisa/primita si codul CPV, pentru servicii de proiectare?
2-Pentru generarea D406 este obligatoriu sa avem completate CPV, pentru serviciile de proiectare?
3- Pentru D406, trebuie sa completam, la fiecare cumparare, la fiecare articol NC/CPV (materiale consumabile: hartie, tus, etc)?
Daca da, atunci puteti sa ma ajutati cu codurile CPV pentru faza de proiectare:
1- proiect SF/DALI-Studiu de fezabilitate
2- proiect DTAC- Documentatie tehnica autorizatie construire,
3-proiect PTH- Proiect tehnic
4-proiect PTH+DDE- Proiect tehnic si detalii de executie
5-proiect RELEVEU- Relevare instalatii existente pe teren
Multumesc anticipat!
Sa aveti o zi frumoasa!

tomac

#291 Mesaj de tomac »

1. Doar dacă sunt servicii ce se facturează instituțiilor publice.
2. NU!
3. NU. Codul NC este necesar pentru SAFT legat de stocuri - raportare distinctă de cea ce se depune lunar/trimestrial.
Codurile CPV le găsiți pe site-ul e-licitatie - aici https://www.e-licitatie.ro/pub/browsecpvcodes
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

csoriki

#292 Mesaj de csoriki »

Multumesc frumos, @tomac!
Sunteti de mare ajutor!
Codul NC este necesar pentru SAFT legat de stocuri, aici intra si Alte materiale consumabile (3028) si Materiale de natura obiectelor de inventar (303).
1- Sa inteleg ca pentru materiale consumabile (hartie, tus, sapun, materiale pentru curatenie) si obiecte de inventar, cand fac NIR-ul trebuie sa adaug la fiecare articol receptionat, un cod NC?
2- Daca materialele consumabile inregistrez direct pe materiale nestocate (604) atunci mai trebuie sa adaug cod NC (pe 1 factura, se cumpara catitati pentru 2-3 luni)?
3-Cod NC se adauga si la imobilizari corporale si la imobilizari necorporale, cand facem receptia si punerea in functiune sau vanzarea mijloacelor fixe?

Sa aveti o zi frumoasa!

tomac

#293 Mesaj de tomac »

1. Ce nu am spus clar - NU este obligatoriu acel cod NC doar dacă ANAF consideră că este necesar să vă solicite să depuneți SAFT pentru stocuri. Puteți să-l completați, dar nu este obligatoriu.
2. Dacă veți contabiliza pe 604, unde sunt stocurile?! La ce să adăugați cod NC? La care stoc?
Obiectele de inventar nu fac obiectul SAFT pentru stocuri.
Și nici imobilizările. Pentru active există o altă raportare distinctă în SAFT ce se trimite la data depunerii situațiilor financiare anuale și care conține exclusiv activele.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zoicasz

#294 Mesaj de zoicasz »

Facturile emise de client UE in numele furnizorului (RO), nu se inregistreaza in e-factura in 2025? Pana acum au fost inregistrate de tip L.

herganiec

#295 Mesaj de herganiec »

Până la noi modificări legislative, puteți continua să utilizați această funcționalitate fără a le transmite prin e-Factura.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns