Declaratia 394
Re: Declaratia 394
Sesizari verbale precis se fac (mai ales de eliminare totala), dar acum discutam de introducere unor modificari care clarifica ambiguitatile existente.
Sunt sigur ca nu vor face D.394 sa fie mai simpla, ca nu asta isi doreste ANAF (din cate pare la momentul actual), ci sa obtina mai multe informatii statistice direct de la contribuabil, dar poate s-ar putea rezolva micile probleme existente.
Sunt sigur ca nu vor face D.394 sa fie mai simpla, ca nu asta isi doreste ANAF (din cate pare la momentul actual), ci sa obtina mai multe informatii statistice direct de la contribuabil, dar poate s-ar putea rezolva micile probleme existente.
dupa articole de astea cu 088 in care se spune ca se incalca chiar Codul fiscal ( art 11 alin 11) si Jurisprudenta Curtii Europene de Justitie cu declaratia asta 088 ...
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2059 ... opeana.htm
uite ca ceva se intampla ... noroc ca nu suntem de capul nostru prin UE
http://www.profit.ro/stiri/economie/pro ... i-15519604
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2059 ... opeana.htm
uite ca ceva se intampla ... noroc ca nu suntem de capul nostru prin UE

http://www.profit.ro/stiri/economie/pro ... i-15519604
-
Trebuie sa mai vina ei cu niste precizari fiindca nu pot crede ca nu se vor putea raporta facturile care sunt aduse cu intarziere...cum vor mai face controalele incrucisate inspectorii ANAF ?! 

Ultima oară modificat Dum Iul 10, 2016 9:02 am de către costanc757, modificat 1 dată în total.
-
Da,da. Bune articole.Asa cum am zis mai jos: "Speranta piere ultima!"
-
La un moment dat exista o corelatie intre 394 si 300. Apoi a disparut. Cred ca de cand cu TVA la incasare. Acum, daca apare si se depune noul 394, stiti cumva, va mai exista vreo astfel de corelatie? Multumesc frumos!
-
In ceea ce priveste facturile aduse cu intarziere eu cred ca oricat de ordonat si atent as fi, acestea vor exista in continuare indiferent de buna mea intentie (un delegat uituc, o posta sau firma de curierat lenta, intreruperea accidentala a serviciilor de internet,etc.). Dar decat sa nu le declar deloc, eu zic, mai bine le declar la data si in luna in care le primesc, fara rectificativa. E riscul mai mic. Sau cel putin asa cred acum. Vom vedea.
In cazul prestarii de servicii electronice catre PF din UE si non UE cum se vor declara in 394 ? CNP nu am...iar adresa din parti
IN cazul serviciilor hoteliere ( cazare PF din UE sau non UE ) cum se vor declara ? nume + adresa ?
Presimt o bulibaseala cu noua 394 !

IN cazul serviciilor hoteliere ( cazare PF din UE sau non UE ) cum se vor declara ? nume + adresa ?
Presimt o bulibaseala cu noua 394 !
Mai contează? Oricum e făcut aiurea PDF-ul ăla.
Acum validează doar cu județ la adresă. Asta în ciuda faptului că cere să ai adresa completă
Poate îl mai modifică.
Iar ordinul așa cum e acum mai are multe neclarități.
Rectificativă nu se depune la facturi întârziate, dar ele se declară în luna în care le primești.
Stai să vezi când vin recipisele cu erori ce trebuie rezolvate și când se vor pomeni cu mailuri cu diverse situații.
Acum validează doar cu județ la adresă. Asta în ciuda faptului că cere să ai adresa completă

Poate îl mai modifică.
Iar ordinul așa cum e acum mai are multe neclarități.
Rectificativă nu se depune la facturi întârziate, dar ele se declară în luna în care le primești.
Stai să vezi când vin recipisele cu erori ce trebuie rezolvate și când se vor pomeni cu mailuri cu diverse situații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Clar, va fi un haos ! Dar, de ce sa fie simplu cand poate fi complicat !! 

La persoanele fizice nu ar fi mai usor sa completam adresele in clienti si ptr 394 sa le ia de acolo?.....ar fi mai simplu sa complteam adresa cind creez clientul respectiv decit sa stau pe urma sa mai iau inca odata facturile la mina si sa le trec in pdf......ce ziceti?
Buna ziua, trebuie sa fac o decl.394 pe trimestrul II 2016 si in momentul cand validez pdf-ul dispar datele de pe prima pagina .
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc.
ce pdf aveti ? ce versiune? din ce data ?
Daca e D394_A2.0.5 /06.04.2016 nu are cum sa faca asta . Pe verificate
Daca e D394_A2.0.5 /06.04.2016 nu are cum sa faca asta . Pe verificate

Este D394_A2.0.4/ 06.04.2016.
2.0.5 am zis
La ultima versiune de la Saga eu am D394_A2.0.4