zamfirc419 scrie:Buna ziua, cum pot inregistra o factura (confirmare avans) emisa catre un client. Si unde ar trebui sa apara in D394 neavand tva fiind doar o comunicare?
@fagarasa
Eu te cred, dar uite cum era întrebarea mai sus!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Imi cer mii de scuze ca nu am mentionat factura de avans este pe minus, stiind ca nu se inregistreaza ,insa s-a emis factura si stiind ca numerele facturilor trebuie sa aibe continuitate nu stim unde se incadreaza., si am inclus-o la facturi anulate(nefacand obiectul inregistrarii in contabilitate).
Am transmis D394 si in recipisa sunt erori la fel ca si ioanm118:
Au fost identificate următoarele ERORI:
E: op2 (1)
eroare atribut: baza19: atributul trebuie sa existe
E: op2 (1)
eroare atribut: TVA19: atributul trebuie sa existe
Buna seara,multumesc pentru raspuns Septimiuv, dar nu mi-e clar, ce sa redescarc si sa reactualizez?si cum procedez?(sper sa nu va supar si pe d-voastra)
zamfirc419 scrie:Imi cer mii de scuze ca nu am mentionat factura de avans este pe minus, stiind ca nu se inregistreaza ,insa s-a emis factura si stiind ca numerele facturilor trebuie sa aibe continuitate nu stim unde se incadreaza., si am inclus-o la facturi anulate(nefacand obiectul inregistrarii in contabilitate).
Pe mine m-ai pierdut...că nu mai înțeleg nimic din ce zici că ai făcut cu avansul ăla!!!
Redescarcare și reactualizare presupune să te duci pe site-ul SAGA si să dai click pe Download și așa iți descarci versiunea de bază, nu doar actualizarea .
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
plaja de nr.facturi alocate an 2016 ;ex.ot1-ot100 ,emise in perioada 01.01-30.09.2016;ot1-ot9,in luna oct.nu s-a emise niciuna.
plaja nr.facturi alocate in oct.ar trebui sa fie ot10-ot100 programul arunca ca si plaja alocate ot1-ot100 cum este corect?
Cum face Saga.
Păi dacă sunt alocate, normal că prin acea decizie de la început de an, sunt alocate și gata.
Că nu ai emis niciuna în octombrie, e altă poveste.
Nu cred. Nu scrie nicăieri că trebuie să raportezi plaja alocată per/perioadă de raportare D394.
Ar fi și ilogic, pentru că atunci plaja alocată=plaja folosită (normale+de stronare+anulate).
plaja alocata pentru perioada de raportare=plaja alocata prin decizia de la inceput an-facturile emise s-au anulate pana la finalul perioadei deja raportate,eu asa inteleg;pentru ca altfel nr.deja emise,anulate apar la luna octombrie de ex.ca fiind disponibile
va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat si indrumat si suportat am reusit sa transmit D394 fara erori de validare. O seara frumoasa in continuare!!!