E-factura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Scrie răspuns
arapaleae756

Re: E-factura

#61 Mesaj de arapaleae756 »

Buna ziua, aveti idee la ce foloseste casuta noua Identificatorul vanzatorului (BT-29) din tab-ul configurare e-facturi? Va multumesc

gheorghei642

#62 Mesaj de gheorghei642 »

BT-29 Identificatorul vânzătorului Poate fi completat în ecranul e-Facturi, pagina Configurare. Dacă este un cod GLN valid, se va prelua cu schema aferentă. În cazul în care nu este completată o valoare se va prelua codul fiscal.

gheorghei642

#63 Mesaj de gheorghei642 »

Setarea adresei de livrare - din Fisiere >>> Clienti - este utilă atunci când se livrează către un client cu sediul social diferit de adresa de livrare a bunurilor sau care are puncte de lucru la adrese distincte. În acest panou există și campul cod în care se completează o referință proprie a adresei, pentru a ajuta la identificare. În acest câmp poate fi introdus și un cod de bare special, numit GLN (de 13 caractere). Dacă textul din câmpul cod se validează într-un cod de bare, în e-Factura, se va transmite ca și ID de locație. Pentru a fi preluată în factură, adresa va trebui selectată din ecranul de tipărire al facturii. Adresa de livrare va putea fi completată și direct în ecranul de tipărire.

busteand

#64 Mesaj de busteand »

Factura emisa si incasata cu bon fiscal casa de marcat. Am trimis e-factura dar codul imi apare tot 380 si am inteles ca trebuie sa apara alt cod.
Cum procedez?
Va multumesc

tomac

#65 Mesaj de tomac »

Definiți o casă de marcat în configurare societăți.
Va apărea un buton numit "Tipărire bon fiscal". Apăsați-l când sunteți poziționat pe acea factură. Închideți fereastra ce vă apare. Așa e marcată factura ca fiind emisă din bon fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

hurmuzachic

#66 Mesaj de hurmuzachic »

Buna ziua,
De ce pe factura tiparita apar data expirarii lotului ,cod ean si cod nc si in e- factura nu apar ? Multumesc

balazse

#67 Mesaj de balazse »

La configurare "e-factura" ai ales care formular sa fie utilizat?

hurmuzachic

#68 Mesaj de hurmuzachic »

da

balazse

#69 Mesaj de balazse »

Atunci ramane sa contactezi echipa Saga.
Sa ne zici si noua de noutati.

radua214

#70 Mesaj de radua214 »

Am si eu o intrebare: eu lucrez acum cu FGO ca program de facturare mobila si import aceste facturi in Saga; dar in FGO nu se poate defini nici punct de lucru, nici adresa de livrare (alta decat a sediului social); pot importa aceste facturi din FGO in Saga si sa le completez cu adresa de livrare, cod GLN - la fiecare client??? Si sa transmit facturile in e-factura din Saga, nu din FGO?

balazse

#71 Mesaj de balazse »

Da. Pana la urma tu decizi de unde doresti sa le transmiti.

muradc

#72 Mesaj de muradc »

Buna ziua!
Nu-mi dau seama daca gresesc eu undeva sau este o setare de care nu-mi dau seama in urmatoarea situatie:
- preiau si apoi validez facturile incarcate de furnizori pe e factura doar in momentul cand am factura in format fizic (cu bon consum -destinatie materiale..) , Daca gasesc diferente pana la inchidere luna le caut si le rezolv.
Problema mea este ca din cand in cand (cam de vreo 5 ori pana acum) mi s-a intamplat ca fix factura care nu ajunge fizic sa nu-mi ramana ca nedescarcata in grila (si evident neinregistrata) si totusi sa o gasesc in arhiva de descarcari....Nu sunt nevalidate, nu stergem facturi preluate ..
Exista vreo setare prin care sa se descarce in arhiva factura daca intr-un anumit timp nu le preiau si nici nu le dau anulare ? Am senzatia ca o iau razna...E primul an de saga si inca orbecai ..
Multumesc pentru raspuns

pomparaus

#73 Mesaj de pomparaus »

Eu nu cred ca se intampla asa-ceva...dar...

balazse

#74 Mesaj de balazse »

Pentru MuradC
Vrei sa zici, ca in "e-factura" iti apare la "import e-facturi primite" il importi (utilizezi "preluat") la "intrari" si nu il validezi dupa care dispare?
Sau apare in acea fila nu ii dai nici "anulat" si nici "preluat", si dupa ceva timp dispare?
Daca, ii valabil a doua, de ce nu folosesti prima optiune?

muradc

#75 Mesaj de muradc »

balazse scrie: Mie Iun 26, 2024 6:12 pm Pentru MuradC
Vrei sa zici, ca in "e-factura" iti apare la "import e-facturi primite" il importi (utilizezi "preluat") la "intrari" si nu il validezi dupa care dispare?
Sau apare in acea fila nu ii dai nici "anulat" si nici "preluat", si dupa ceva timp dispare?
Daca, ii valabil a doua, de ce nu folosesti prima optiune?
A doua varianta mi se intampla si o prefer pentru ca e mai usor de completat contul (am facturi cu pozitii multe si analitice diferite ) in grila de acolo decat in cea de intrari...
Voi mai urmari

Scrie răspuns