Buna ziua
Am primit un aviz de inspectie fiscala,avand ca obiecte:
A-Verificarea ansamblului declaratiilor fiscale:
1-1mpozit pe profit declarat
2-tva
3-contributii
B-Verficarea modului de organizare si conducere a evidentei fiscale si contabile
Intrebare:Ce anume vor verifica?Vor lua factura cu factura?Sau care este demersul unei astfel de inspectii?Sau se uita la declaratii?Nu am avut doar control pt rambursare de tva.
Dac a avut cine astfel de inspectie va rog spuneti-mi care este demersul
Multumesc mutl
inspectie fiscala
Re: inspectie fiscala
Buna ziua,
In urma inspectiei fiscale s-a trasat masura de corectare a D394 pe anul 2013.
Eu am preluat contabilitatea acestei firme incepand cu ianuarie 2014, iar contabila veche a spus ca a sters baza de date.
Ce se poate face in aceasta situatie? Cat timp un contabil trebuie sa patreze baza de date a unei firme?
Controlul a fost suspendat cateva luni pentru a se face niste verificari incrucisate iar eu in acest timp am inregistrat o achizitie intracomunitara din 2011 si am transmis D390.Inspectorii au spus ca vor consemna acest lucru in procesul verbal insa cred ca au uitat....este trecuta ca masura trasata, de inregistrare si transmitere a D 390 atat pentru achizitia ce am inregistrat-o cat si pentru alta achizitie intracomunitara pe care au gasit-o neinregistrata tot din 2011.
Cand am inregistrat achizitia intracomunitara (cea transmisa dupa suspendarea controlului), saga mi-a dus suma in decontul tva la rd. 6 respectiv rd. 19 iar in procesul-verbal se specifica a se inregistra la rd.5/5.1 respectiv 18/18.1.Cum pot remedia aceasta situatie?
Tva-ul stabilit in plus se trece in decont la rd. 39?
Ma doare capul...n-am vazut niciodata un dosar de inspectie fiscala care sa contina 105 file....rog ajutor!
In urma inspectiei fiscale s-a trasat masura de corectare a D394 pe anul 2013.
Eu am preluat contabilitatea acestei firme incepand cu ianuarie 2014, iar contabila veche a spus ca a sters baza de date.
Ce se poate face in aceasta situatie? Cat timp un contabil trebuie sa patreze baza de date a unei firme?
Controlul a fost suspendat cateva luni pentru a se face niste verificari incrucisate iar eu in acest timp am inregistrat o achizitie intracomunitara din 2011 si am transmis D390.Inspectorii au spus ca vor consemna acest lucru in procesul verbal insa cred ca au uitat....este trecuta ca masura trasata, de inregistrare si transmitere a D 390 atat pentru achizitia ce am inregistrat-o cat si pentru alta achizitie intracomunitara pe care au gasit-o neinregistrata tot din 2011.
Cand am inregistrat achizitia intracomunitara (cea transmisa dupa suspendarea controlului), saga mi-a dus suma in decontul tva la rd. 6 respectiv rd. 19 iar in procesul-verbal se specifica a se inregistra la rd.5/5.1 respectiv 18/18.1.Cum pot remedia aceasta situatie?
Tva-ul stabilit in plus se trece in decont la rd. 39?
Ma doare capul...n-am vazut niciodata un dosar de inspectie fiscala care sa contina 105 file....rog ajutor!
Stiu ca problemele mele sunt " anormale"....intru in panica si nu mai stiu nici ce stiam.
Intre timp am facut sapaturi..... tva-ul stabilit suplimentar de inspectia fiscala nu se trece in decont tva.
Daca primesc o baza de date de pe alt program , o pot folosi pentru a corecta d394 pe anul 2013? daca da, cum? cred ca trebuie un informatician , nu?
Scuze ca va deranjez cu anomaliile mele.
Intre timp am facut sapaturi..... tva-ul stabilit suplimentar de inspectia fiscala nu se trece in decont tva.
Daca primesc o baza de date de pe alt program , o pot folosi pentru a corecta d394 pe anul 2013? daca da, cum? cred ca trebuie un informatician , nu?
Scuze ca va deranjez cu anomaliile mele.
Depinde de programul în care a fost făcută. Cel mai simplu dacă a folosit PDF-ul pentru depunere e să cereți acel PDF și să-l editați.
Dacă are un XML folosit pentru generarea PDF-ului, s-ar putea importa într-un PDF în anumite condiții.
Dacă are un XML folosit pentru generarea PDF-ului, s-ar putea importa într-un PDF în anumite condiții.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ma depaseste.....dar nu e mai corect sa le refaca vechea contabila daca tot a recunoscut pana la urma ca are baza de date? la urma urmei D394 trebuiesc refacute din vina ei ca a diminuat baza impozabila cu garantia de buna executie.