bonuri fiscale casa de marcat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
ionpopag
Mesaje: 21
Membru din: Vin Dec 23, 2011 10:37 am

bonuri fiscale casa de marcat

#1 Mesaj de ionpopag »

probabil ca nu este un subiect nou dar altfel nu ma descurc.risc sa fiu apostrofata(cum s-a mai intamplat)dar totusi pun urmatoarea intrebare: unde trebuie sa introduc bonurile de la casa de marcat pt.a inregistra veniturile din prestari servicii? in asa fel incat sa pot separa tva-ul? va rog un raspuns cu multumiri anticipate.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 24682
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: bonuri fiscale casa de marcat

#2 Mesaj de tomac »

În ecranul "Ieșiri".
1. Vă creați un client, fictiv, denumit generic "Prestări servicii' sau oricum doriți, căruia, la crearea în ecranul "Clienți" din meniul "Fișiere", îi treceți la coloana cont analitic, contul 5311 în loc de contul propus de program, ce are forma 4111.analitic.
2. Accesați ecranul "Ieșiri" dați adaug în partea de sus a ecranului, la coloana "Tip" alegeți "B - bon de casă", completați numărul cu numărul raportului Z, la client vă alegeți clientul fictiv creat anterior, treceți data zilei pentru care culegeți date și salvați.
3. Dați adaug în tabelul din partea de jos a ecranului și completați la denumirea bunurilor cu "Servicii" sau orice doriți, putând lăsa și necompletat la o adică, la cantitate treceți 1 (obligatoriu), iar la coloana "Total" treceți totalul bonului sau raportului Z. Programul va calcula automat TVA și valoarea fără TVA. Completați la cont cu 704 și validați.
Dacă ați procedat corect, după validare, nota contabilă ce poate fi vizualizată cu ajutorul butonului similar din ecranul ieșiri, va fi de forma 5311=704 și 5311=4427, iar în registrul de casă se vor regăsi sumele respective.
Detalii găsiți și în manualul programului la secțiunea de "Întrebări frecvente".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ionpopag
Mesaje: 21
Membru din: Vin Dec 23, 2011 10:37 am

Re: bonuri fiscale casa de marcat

#3 Mesaj de ionpopag »

pt.tomac,mii de multumiri.f.clar raspunsul pe care abia il asteptam.o zi buna va doresc.

Scrie răspuns