GESTIUNI DISTINCTE
GESTIUNI DISTINCTE
Buna ziua,
Pot sa am doua gestiuni in acelasi punct de lucru;adica vanzare en-gross si en-detail? sa se emita bon de casa la persoane fizice si factura cu bon fiscal la persoane juridice? Cat este de corect??? am dreptul sa procedez asa?
Pot sa am doua gestiuni in acelasi punct de lucru;adica vanzare en-gross si en-detail? sa se emita bon de casa la persoane fizice si factura cu bon fiscal la persoane juridice? Cat este de corect??? am dreptul sa procedez asa?
- fagarasa176
Re: GESTIUNI DISTINCTE
multumesc, imi puteti spune si art. din codul fiscal care sa-l lipesc pe perete pentru controlul de la ANAF, tocmai au fost si au zis ca nu putem sa desfasuram activitatea si en-dross si en-detail in acelasi punct de lucru...
Cu siguranță or să lipească ei pe procesul verbal ce-l vor întocmi, atât legea cât și articolul pentru care nu le-au plăcut ce-au găsit la punctul de lucru! 

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
pai asta nu le-a placut ca vindem si en-gross si en-detail la acelasi punct de lucru...
freim , nu cred ca ai ce articol sa lipesti pe perete ca uite ce zice OG99/2000 :
"ORDONANŢĂ Nr. 99 din 29 august 2000 *** Republicată
privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă
ART. 73
Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
[...]
22. exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;"

"ORDONANŢĂ Nr. 99 din 29 august 2000 *** Republicată
privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă
ART. 73
Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
[...]
22. exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;"
- fagarasa176
Da dupa mai multe sapaturi, se pare ca au dreptate

anyway m'i se pare una dintre cele mai mari porcari posibile din tara astaOrdonanţă nr. 99 (r1) din 29/08/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă scrie: Art. 73. - Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
22. exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;

Ultima oară modificat Vin Noi 16, 2012 12:34 pm de către fagarasa176, modificat 1 dată în total.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- fagarasa176
eugen ori e laie ori balaie
ca deja nu mai stiu ce sa cred
Din spusele lui Cristi se poate, din spusele OG 99 nu se poate

Din spusele lui Cristi se poate, din spusele OG 99 nu se poate
o sa-mi lipesc eu ordonanta asta in frunte ...multumesc...oricum m-am scos ca nu vindem en-detail doar en-gros si folosim casa de marcat pentru persoane fizice...asta asa pentru inceput ca cine stie ce le trasneste prin cap...
eu zic ca art din OG99 e foarte clar. Daca Garda il invoca in PV de contraventie slabe sanse sa castige omu' daca ajunge in instanta.
acolo e definita si "suprafata de vanzare" la inceputul textului din ordonanta.
acolo e definita si "suprafata de vanzare" la inceputul textului din ordonanta.
- fagarasa176
Poate ne lamureste Cristi sau Marian 

da, nu avem de ales decat sa trecem o singura gestiune adica en-gross si sa folosim casa de marcat pentru persoanele fizice...
f>
Tomac se refera laevidenta contabila nu la spatiul fizic.D.p.d.v. contabil, in functie de marimea unitatii, pot sa am o singura gestiune, unde tin la "gramada" materia prima..tabla, suruburi, becuri, placaje, autocolant etc...
Tomac se refera laevidenta contabila nu la spatiul fizic.D.p.d.v. contabil, in functie de marimea unitatii, pot sa am o singura gestiune, unde tin la "gramada" materia prima..tabla, suruburi, becuri, placaje, autocolant etc...

Faci act aditional la contractul de inchiriere pentru spatiu en detail
Transferi marfa intre gestiuni si printezi Bonul de transfer ,cu semnatturi de predare ,primire.
Separi spatiile si vinzi din retail cu bf si din en gross cu ff.
Atentie la regulile pentru en detail -preturi afisate,adaos afisat,pastrati bonul etc
Ar trebui sa ai tot timpul ceva pe gestiune. Pune cateva din produsele cu rulaj mare pe cash !!!
Transferi marfa intre gestiuni si printezi Bonul de transfer ,cu semnatturi de predare ,primire.
Separi spatiile si vinzi din retail cu bf si din en gross cu ff.
Atentie la regulile pentru en detail -preturi afisate,adaos afisat,pastrati bonul etc
Ar trebui sa ai tot timpul ceva pe gestiune. Pune cateva din produsele cu rulaj mare pe cash !!!