cod tva pentru prestari servicii intracomunitare
-
cod tva pentru prestari servicii intracomunitare
Buna ziua...ma aflu intr-o situatie in care nu stiu cu exactitate ce ar trebui sa fac.O societate din RO neplatitoare de tva,presteaza servicii catre o societate din UE platitoare de tva.Am solicitat inregistrarea conform 153^1,m-am inscris in ROI si am primit cod de tva pentru prestarile de servicii intracomunitare.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- ce bifez in Saga in ecranul administrare referitor la tva?
-cum facturez?...
-ce declaratii depun? logic mi s-ar parea sa depun doar 390.
Va multumesc.
- ce bifez in Saga in ecranul administrare referitor la tva?
-cum facturez?...
-ce declaratii depun? logic mi s-ar parea sa depun doar 390.
Va multumesc.
Re: cod tva pentru prestari servicii intracomunitare
1. neplatitor TVA
2. facturezi fara tva in functie de ce servicii prestezi
3.se depune d390
2. facturezi fara tva in functie de ce servicii prestezi
3.se depune d390
-
serviciile prestate sunt amenajari interioare.
factura fara tva
-
Va multumesc pentru sfaturi (cu intarziere,e drept
) .
Acum ma lupt cu declaratia 390...mi-a venit recipisa cu urmatoarea eroare:contribuabilul nu e platitor de tva!

Acum ma lupt cu declaratia 390...mi-a venit recipisa cu urmatoarea eroare:contribuabilul nu e platitor de tva!
-
folositi codul fiscal pe care l-ati primit cand v-ati inregistrat ca platitor de tva
-
Eu ma refeream strict la artificiile care trebuie facute in saga,dar vad ca nu imi raspunde nimeni scurt si la obiect.Trebuia pus codul de intracomunitare si facut 390 pe acel cod fiscal?Am intrebat si in mail si din pacate...nimic!Bine ca s-a facut 26...
Nu există nici un artificiu de făcut în SAGA. Cred că asta nu vreți să înțelegeți. Vi s-a și răspuns: folosiți, pentru declarare codul pentru AIC. E și logic, de ce l-ați fi solicitat altfel?
Cum operațiunile intracomunitare presupun, de regulă, operațiuni efectuate și exprimate valoric într-o valută, trebuie ca în ecranul "Configurare societăți" să aveți bifată opțiunea "Cu operații în valută".
Datele despre serviciile prestare, facturile respective, se introduc în ecranul "Ieșiri valută" pe un client din alt stat5 al UE cu cod valid de TVA emis de statul membru respectiv.
În Situații-Listări - Jurnale de cumpărări/vânzări se vor activa D301 și D390. Generați D390 și în PDF înainte de validare introduceți codul primit pentru operațiuni intracomunitare.
Cum operațiunile intracomunitare presupun, de regulă, operațiuni efectuate și exprimate valoric într-o valută, trebuie ca în ecranul "Configurare societăți" să aveți bifată opțiunea "Cu operații în valută".
Datele despre serviciile prestare, facturile respective, se introduc în ecranul "Ieșiri valută" pe un client din alt stat5 al UE cu cod valid de TVA emis de statul membru respectiv.
În Situații-Listări - Jurnale de cumpărări/vânzări se vor activa D301 și D390. Generați D390 și în PDF înainte de validare introduceți codul primit pentru operațiuni intracomunitare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Probabil daca primeam acest raspuns de la inceput (in special propozitia cu numarul 3!!) discutia nu ajungea aici,dar toate raspunsurile pe care le-am primit fie ma duceau intr-un link din care nu aflam nimic,fie la o frantura din codul de completare a declaratiei 390.Ma rog....nu are rost sa mai dezvoltam aceast subiect pentru ca s-a rezolvat.
Pentru toti cei care o sa se afle la un moment dat in situatia mea (adica un neplatitor de tva in Ro care are un cod fiscal pentru intracomunitare) trebuie depusa declaratia 390 pe codul fiscal de intracomunitare, iar pentru semnatura digitala trebuie depus formularul 150 pentru ambele coduri fiscale.
Pentru toti cei care o sa se afle la un moment dat in situatia mea (adica un neplatitor de tva in Ro care are un cod fiscal pentru intracomunitare) trebuie depusa declaratia 390 pe codul fiscal de intracomunitare, iar pentru semnatura digitala trebuie depus formularul 150 pentru ambele coduri fiscale.
Răspundeți-mi și mie la întrebarea pe care am pus-o. Dacă solicitați cod pentru operațiuni intracomunitare, nu e logic ca pe acel cod să depuneți declarațiile informative legate de operațiuni intracomunitare? Acest lucru se știe din 2007.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Ce porcarie... Bine ca am gasit aceasta discutie, ca altfel ma trezeam pe 25 ca nu pot trimite online 390.floricell117 scrie: Pentru toti cei care o sa se afle la un moment dat in situatia mea (adica un neplatitor de tva in Ro care are un cod fiscal pentru intracomunitare) trebuie depusa declaratia 390 pe codul fiscal de intracomunitare, iar pentru semnatura digitala trebuie depus formularul 150 pentru ambele coduri fiscale.
Si o alta intrebare: in cazul in care in urma achizitiei revine si TVA de plata, pe ordinul de plata presupun ca se completeaza codul de TVA, nu cui-ul standard ?
Aceasi problema o am si eu, insa la mine se activeaza declaratiile 390 si 301 dar nu este factura in declaratie.
La iesiri in valuta am bifat la tip factura U (serv art 152 alin 1) si nu am bifat TVA.
Unde gresesc?
La iesiri in valuta am bifat la tip factura U (serv art 152 alin 1) si nu am bifat TVA.
Unde gresesc?
dar ce ai pe factura ca servicii?
Servicii turistice?
dar stai asa...stiam ca 301 e doar pt achizitii bunuri/servicii
nu pt livrari /prestari
Servicii turistice?
dar stai asa...stiam ca 301 e doar pt achizitii bunuri/servicii

prestari serv. marketing si vanzari
faceti doar 390 , nu alegeti tip U ca nu are nicio legatura cu ce prestati. Cititi art 152^1 din CF.