emitere factura cu sau fara tva pt agentii de turism

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mateia623868

emitere factura cu sau fara tva pt agentii de turism

#1 Mesaj de mateia623868 »

O firma platitoare de TVA din Romania care presteaza un serviciu de transport calatori din Romania in Italia pentru o agentie de turism tot din Romania si tot platitoare de tva cum intocmeste factura cu tva sau fara?

cernatv

Re: emitere factura cu sau fara tva pt agentii de turism

#2 Mesaj de cernatv »

Fara tva.
Ultima oară modificat Joi Aug 29, 2013 8:29 pm de către cernatv, modificat 1 dată în total.

gramac921

#3 Mesaj de gramac921 »

@mateia , factura se emite fara TVA .
( transportul international de calatori e scutit de TVA pe teritoriul Romaniei si pentru partea de la frontiera pana la destinatie nu e impozabil in RO).
In conformitate cu prevederile OMFP 2222/2006, scutirea de taxa pentru transportul international de persoane cu mijloace auto se justifica cu urmatoarele documente:
a) licenta de transport;
b) caietul de sarcini al licentei de traseu, dupa caz;
c) foaia de parcurs sau alte documente din care sa rezulte data de iesire/intrare din/in tara, vizate, dupa caz, de organul vamal. In lipsa vizei organului vamal, pentru transporturile internationale din teritorii necomunitare spre Romania si din Romania spre teritorii necomunitare, se va accepta o declaratie pe propria raspundere a reprezentantului legal al transportatorului sau a casei de expeditie;
d) diagrama biletelor de calatorie sau, dupa caz, facturile, in cazul curselor ocazionale;
e) factura pentru contravaloarea biletelor vandute, in situatia in care vanzarea biletelor se face prin intermediari.

In situatia in care societatea poate justifica scutirea de taxa pe valoare adaugata, cu documentele mentionate, va emite factura fara TVA cu mentiunea "scutit cu drept de deducere a TVA".

Aceste servicii nu se declara in declaratia recapitulativa mentionata la art. 156 indice 4 CF, indiferent de statutul beneficiarului. :)

robut

#4 Mesaj de robut »

Buna ziua,
am cautat pe site-ul ARR informatii dar nu am gasit ce ma intereseaza de aceea apelez la ajutorul d-voastra.
O societate doreste sa efectueze transport international de persoane, curse regulate in Italia.
- cat costa o licenta?
- in cat timp se acorda dupa depunerea documentatiei?
- pe site-ul ARR-ului sunt postate doar documentele necesare ptr. curse regulate intrajudetene, ce alte documente mai trebuiesc?
Multumesc.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Cel mai bine mergi personal sau ii suni, dar precis cand vei merge cu dosarul vor mai gasii cateva lipsuri. :wink:
In mod normal pe site ar trebui sa gasesti si date despre act normativ.

Scrie răspuns