Contract colaborare
-
Contract colaborare
Am si eu o intrebare: cum inregistrezi un contract de colaborare cu un angajat?
Va multumesc si astept raspuns!
Va multumesc si astept raspuns!
Re: Contract colaborare
În Fișiere - Salariați, cu alt tip decât "Permanent", dar sunt extrem de păcătoase. Asta pentru că în caz de control trebuie să faceți dovada că acel contract este pentru o activitate independentă nu pentru una dependentă. Criteriile sunt enumerate la art.7 CF. Dacă nu dovediți că activitatea e independentă riscați ca acel contract să fie reconsiderat și tratat de fisc ca unul de muncă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Si ca si calcul la contributii,face saga tot?
da.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
multumesc!
Buna ziua,
am inregistrat un contract de colaborare (persoana nu este angajata nicaieri) si am doua neclaritati:
-nu stiu de ce in decl.112 contractul imi apare la punctul A(contracte standard)
-nu stiu daca sunt corecte contributiile:CAS,Sanatate,Impozit pentru angajat, iar pentru firma CAS,Sanatate si Contributie accidente de munca
am inregistrat un contract de colaborare (persoana nu este angajata nicaieri) si am doua neclaritati:
-nu stiu de ce in decl.112 contractul imi apare la punctul A(contracte standard)
-nu stiu daca sunt corecte contributiile:CAS,Sanatate,Impozit pentru angajat, iar pentru firma CAS,Sanatate si Contributie accidente de munca
ce ati ales la angajatul respectiv la tip?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Sigur nu e introdus bine. CAS firmă? Fond accident? Nu are cum. Ăla nu e contract de colaborare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am ales -Colaborator
..si scoti CAS si restul de la angajat pui fara.
de la angajat sau societate?
de la ambele. daca e colaborator perioada si activitate determinata
au ramas contributiile ptr. sanatate la angajat si angajator+impozitul pe venit;dar daca nu lucreaza in alta parte nu ar trebui sa plateasca ci CAS?
ce va lucra si pe ce perioada ?
va face grafica cand va fi solicitat