neplatitor Ro,dar inreg intracomunitar ROI

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
marinescue60

neplatitor Ro,dar inreg intracomunitar ROI

#1 Mesaj de marinescue60 »

Buna ziua,am o societate neplatitoare de tva in Ro dar inregistrata in scopuri de tva pt achi/livrari intracomunitare in ROI(art 153.1).
Cum inregistrez prestarile de servicii intracomunitare sa imi apara in decl 390?
ce declaratii trebuie sa depun?
ms

tomac

Re: neplatitor Ro,dar inreg intracomunitar ROI

#2 Mesaj de tomac »

Depinde de servicii - dacă sunt primite sau efectuate.
Cele primite în Intrări-valută, cele efectuate în Ieșiri valută. Ecranele respective apar dacă în configurare se bifează "Cu operații în valută".
Se întocmește D390 și D301 pentru servicii primite și doar D390 pentru servicii efectuate.
Dacă datele se introduc corect programul generează corect declarațiile. Există, de asemenea, posibilitatea introducerii CUI pentru operații intracomunitare direct în program în pagina de generare a D301.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lazurl333

#3 Mesaj de lazurl333 »

Buna ziua.Am o societate neplatitoare de TVA care se ocupa cu plasarea fortei de munca in strainatate.Contractul de munca se intocmeste in Romania iar firma mea intocmeste facturi de prestari servicii pentru firma din Belgia.M-am inregistrat ca platitor de Tva pentru ROI.Cand emit factura trec TVA 24?Am bifat T, taxare inversa,este corect?Firmele partenere sunt platitoare de TVA.
Mai nou, patronul belgian, doreste sa cumpere termopan pe societatea din Romania dupa care sa -l duca in Belgia.Ca sa intocmesc factura trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA pentru intreaga activitate?De asemenea ,eu cumpar cu TVA,cand emit factura catre firma belgiana ,fac factura cu taxare inversa?Patronul belgian doreste sa recupereze TVA-ul.Mentionez ca am fost sa ma interesez la organele competente si fiecare mi-a spus altceva.Multumesc.

lazurl333

#4 Mesaj de lazurl333 »

Sa inteleg ca nimeni nu stie.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

1. La servicii factura emisă este fără TVA. Taxare inversă se aplică numai la achiziții nu și la livrări de servicii intracomunitare. Sau la AIC de bunuri nu la livrări de bunuri intracomunitare. Deci: emiteți factura fără TVA și fără taxare inversă. Serviciul prestat se declară în D390 lunar.
2. Nu. Nu trebuie să deveniți plătitor de TVA pentru întreaga activitate decât atunci când cifra de afaceri va depăși plafonul de scutire: 220,000 lei. Factură fără TVA și fără taxare inversă. Nu se poate recupera nici un TVA. TVA plătit de firma din RO către furnizorul său de termopan, este o taxă nerecuperabilă inclusă în prețul de achiziție pentru că firma ce cumpără e neplătitoare de TVA. Firma din BE nu are ce recupera. Aplică taxare inversă pe factura emisă de firma din RO dacă firma din RO îi dă codul de TVA (cel pentru operațiuni intracomunitare).
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lazurl333

#6 Mesaj de lazurl333 »

multumesc.

Scrie răspuns