bilant

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bogdanr479

bilant

#1 Mesaj de bogdanr479 »

Daca administratorul unui srl nu are studii superioare,poate sa faca bilantul?(daca nu este angajat in firma,dar are un curs cu diploma de contabil).
Este obligatorie angajarea lui sau nu,in cazul de mai sus?Si daca este obligatorie,avand in vedere ca nu are studii superioare,pe ce post se poate face angajarea?contabil sef,contabil,director economic etc(pentru a putea face bilantul)?

tomac

Re: bilant

#2 Mesaj de tomac »

Organizarea și conducerea contabilității precum și întocmirea situațiilor financiare se poate face numai de către experți contabili sau de către alte persoane, ații decât experții contabili, ce îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:
- să fie salariați - cu contract de muncă (indiferent de normă sau durată) ai societății comerciale sau prestatori în baza unui contract civil dacă cifra de afaceri a societății este de până la 35000 EUR
- să fie absolvenți de studii economice superioare (licențiați)
Orice persoană ce este angajată cu contract de muncă sau are un contract civil cu societatea pentru activități de contabilitate, dacă nu are studii economice superioare și dacă nu este angajată pentru o funcție de contabil șef, director economic sau similară ori nu are împuternicire pentru astfel de funcție nu poate organiza și conduce contabilitatea și nici nu poate întocmi și semna situațiile financiare. Poate în schimb să desfășoare orice activități de contabilitate ce nu implică cele trei elemente specifice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns