Buna ziua,
este in continuare obligatoriu sa se scrie pe chitanta CIF si nr.reg.com.al clientului?
Nu gasesc baza legala, codul 14-4-1 nu prevede rubrica pt.asa ceva.
Multumesc!
continut obligatoriu chitanta
Re: continut obligatoriu chitanta
Este obligatoriu. OMFP 3512/2008:
"5. Continutul minimal al formularului:
- denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul de înregistrare
la oficiul registrului comertului; sediul (localitatea, str., numar); judetul;
- denumirea, numarul si data (ziua, luna, anul) întocmirii formularului;
- numele si prenumele persoanei fizice care depune sume si ce reprezinta
acestea sau, dupa caz, denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul
de înregistrare la oficiul registrului comertului; sediul (localitatea, str.,
numar); judetul persoanei juridice;
- suma in cifre si litere;
- semnatura casierului."
"5. Continutul minimal al formularului:
- denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul de înregistrare
la oficiul registrului comertului; sediul (localitatea, str., numar); judetul;
- denumirea, numarul si data (ziua, luna, anul) întocmirii formularului;
- numele si prenumele persoanei fizice care depune sume si ce reprezinta
acestea sau, dupa caz, denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul
de înregistrare la oficiul registrului comertului; sediul (localitatea, str.,
numar); judetul persoanei juridice;
- suma in cifre si litere;
- semnatura casierului."
Precum mai este obligatoriu si stampilarea acesteia.
3. Circula la depunator (exemplarul 1, cu stampila unitatii). Exemplarul 2 ramane in carnet, fiind folosit ca document de verificare a operatiunilor efectuate in registrul de casa.
Test: ce este ștampila? Există obligația legală a unei firme de a deține așa ceva? Dacă da, există vreo lege în România ce să reglementeze deținerea unui astfel de obiect?
Legat de informațiile ce trebuie să apară pe documente: pentru societățile comerciale vă recomand să citiți art.74 din Legea 31/1990. Acele informații apar obligatoriu chiar dacă actul normativ ce, eventual, le reglementează, nu le prevede.
Pentru II, PFA, etc, alte entități ce nu se supun Legii 31/1990, informațiile ce trebuie să apară pe documente sunt cele minim obligatorii pentru documentele financiar-contabile și/sau, după caz, eventuale elemente stabilite de legi speciale dacă acestea există.
Legat de informațiile ce trebuie să apară pe documente: pentru societățile comerciale vă recomand să citiți art.74 din Legea 31/1990. Acele informații apar obligatoriu chiar dacă actul normativ ce, eventual, le reglementează, nu le prevede.
Pentru II, PFA, etc, alte entități ce nu se supun Legii 31/1990, informațiile ce trebuie să apară pe documente sunt cele minim obligatorii pentru documentele financiar-contabile și/sau, după caz, eventuale elemente stabilite de legi speciale dacă acestea există.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-