Modernizare MF

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ciobanum549

Modernizare MF

#1 Mesaj de ciobanum549 »

Intai sa spun ca am citit alte topicuri pe aceasta tema si am incercat dar nu reusesc sa inregistrez si sa apara corect in lista imobilizarilor si in registru o modernizare facuta unui MF amortizat complet.
E vb despre un laptop amortizat complet acum un an si pentru care am cumparat ceva piese, de aprox 1200 lei pentru un upgrade.
In intrari le-am inregistrat pe cont 2131 si cand validez factura imi apare intrebarea daca vreau sa inregistrez imobilizarile dar aleg NU si trec mai departe.

Ma duc in imobilizari, pe pozitia laptopului, intru in ecranul de modernizari si introduc piesa cu piesa cu validarea fiecarei pozitii.
In acest moment nu imi apare modernizare in registru sau in lista.
Ies din acest menu si intru pe administrare/verificare baza de date, dau o verificare pe imobilizari dupa care imi apare in registru valoarea modernizarii si noua valoare a MF dar valoarea ramasa este 0. Intru cu modificare, scriu valoarea ramasa, scriu durata ramasa si salvez. Daca fac inchiderea lunii imi inregistreaza amortizarea modernizrii dar ceva nu este bine pentru ca valoarea ramasa este scrisa ingrosat si daca ma duc iar la verificare imi da mesaj de eroare pe pozitia laptopului ca valoarea ramasa este 1200 lei dar corect ar fi 0.

Mi-ar fi de mare ajutor sa imi dati un sfat o indrumare. Ce gresesc?

M -am mai gandit la o alta solutie dar nu stiu daca este chiar corecta si mi-ar prinde bine alte pareri:

- dupa ce inregistrez factura in intrari, cand ma inteaba programul daca vreau sa inregistrez la imobilizari sa accept, si in ecranul de imobilizari sa inregistrez ca MF distinct "Modernizare laptop ...." si bineinteles restul datelor necesare (clasa identica cu cea a laptopului, valoare, durata, ...).

Va multumesc. :)

herganiec

Re: Modernizare MF

#2 Mesaj de herganiec »

procedati cum ati zis ultima data.
la un mf amortizat complet nu prea merge modernizare ca nu mai are perioada de amortizare. fiind separat va merge.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns