compensari

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
isacm

compensari

#1 Mesaj de isacm »

cum se face compensarea facturilor vanzari cu facturile cumparari la acelasi furnizor, am facut compensarea facturilor de la iesiri cu cele de la intrari, ( la operatii-intrari nu este inregistrata compensarea , iar la operatii-iesiri s-a inregistrat compensare) , in fise si la iesriri si la intrari sunt inchise , dar nu au fost inregistrate si la decont , am facut compensarea si intrari cu iesiri , in fise la 401 se dubleaza suma iar la decont este prinsa = nus ce sa inteleg = ce nu fac bine, caci eu cred ca
nu am amai avut situatia asta si trebuie sa rezolv
multam

herganiec

Re: compensari

#2 Mesaj de herganiec »

citi helpul din program sau cautati aici pe forum <compensare>
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

isacm

#3 Mesaj de isacm »

nu am gasit pe forum nimic , iar in help am cautat si nu gasesc,

aurel211252

#5 Mesaj de aurel211252 »

Salut.Am tot citit pe Forum, tot ce exista despre Compensari,insa nu am gasit cum se face "Compensare"intre o Firma de Salubrizare(ei folosesc Saga C platitor de TVA) si un magazin I.I.(Se utilizeaza Saga PS->de fapt eu folosesc Saga PS)neplatitor de TVA,cu desfacere-vanzare cu amanuntul.Firma de Salubrizare,cumpara diverse produse de la Magazinul I.I.(produse de curatenie,top-uri de hartie pt.copiatoare,tonere copiatoare,etc).In schimb Firma de Salubrizare trimite facturi cu"Salubrizare lunara de 50 lei".Contabila de colo,a spus ceva teoretic cu "Compensarea"insa nu am inteles prea multe.S-a trimis de la Firma de salubrizare o"Fisa contului 4111.000..mag.I.I."cu toate fact."Iesiri" de la Mag.I.I. in perioada01.01.2014-30.06.2014.Sold final debitor fiind 550 lei(aici Iesirile Mag.I.I.-cont corespndent 704,TVA Mag.I.I.-4428.TIsi 4427).Ei insa au mai trimis o "Fisa contului 401.000...Mag.I.I."in care sunt specificate"Val.Intrari la Mag.I.I." cu diverse sume,in perioada 01.01.2014-30.04.2014,iar Sold final creditor fiind 643.4 lei(am uitat sa specific mentiunile lor->cont corespondent 604).Complicatia(pt.mine)apare in faptul ca:Mag.I.I. a eliberat o chitanta in valoare de 550 lei( Am primit de la F.Salubrizare...)si ei(F.de Salubrizare)ne trimis atasat de'Fisa cont 401.000...Mag.I.I." o chitanta cu valoarea de 550 lei(Am primit de la Mag.I.I....).Ce am de facut si cum sa introduc in Saga PS "cele primite" de la F.de Salubrizare.Daca nu am fost explicit,voi reveni cu alte amanunte.Multumesc...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Inregistrezi cele doua chitante. Compensarea in cazul tau se face prin schimb de chitante pe aceeasi suma si intotdeauna inchizi sau facturile mentionate pe chitanta sau cele mai vechi.

aurel211252

#7 Mesaj de aurel211252 »

Multumesc Balazse. E prima data cand am o asemenea situatie si nu stiam ce sa fac.Contabila de la F.de Salubrizare, mi-a explicat ceva insa nu "era in cunostinta de cauza"cum se face intre Saga C si Saga PS (mai ales ca nici nu este platitoare de TVA I.I.-ul).De obicei, citesc cam tot ce apare pe Forum...Am zis ca" imi iau inima in dinti si intreb,ca no fi foc".Dupa ce am scris,eram in dilema daca am fost inteles...

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Cu placere, poti intreba linistit, de aceea este acest forum sa incercam sa ne ajutam intre noi. :wink:

aurel211252

#9 Mesaj de aurel211252 »

:D :D :D

Scrie răspuns