Buna ziua,stimati colegi va rog ajutati-ma cu un sfat ,am o situatie ne mai intalnita de mine , am preluat o soc. in balanta de la 31.12.2013 am sold la contul 3714( marfa in custodie) de 50.000 lei in debit si i creditul contului 462 am aceasi suma.
Bun pana acum nu am avut treaba , acum o firma care este in faliment ne factureaza din aceasta suma 25.000 spunand ca marfa e din acea marfa in custodie.
Cum fac inreg contabile? Sa inreg si factura , si TVA, sa mi apara si in D 394 ,Si sa scada si din cele 2 conturi in care este marfa in custodie?
Multumesc anticipat,
Cu stima
Creditori diversi
Re: Creditori diversi
Trebuie sa verifici ce documente ai pentru produsele respective, adica pe ce baza a facut inregistrarea 371.4=462?
In mod normal daca este la tine in custodie nu te inregistrezi pe cont de cls.3 cu ele, ci ti evidenta extracontabil.
In mod normal daca este la tine in custodie nu te inregistrezi pe cont de cls.3 cu ele, ci ti evidenta extracontabil.
Multumesc, o sa intreb pe ce baza au fost inreg. ,pot sa stornez? in cazul in care nu au fost inreg ok? din contul 371.4 nu s a vandut marfa , doar au fost depozitate .
Eu zic ca poti, o data ce era o inregistrare gresita.
M am interesat , inregistrarea e facuta pe baza unui contract de custodie intre firme, si firma la care tin eu evid.contabila primea chirie pt aceasta marfa.Deci e ok asa? ce fac mai departe cu acele facturi emise de firma in faliment? adica le inregistrez normal dar cum scad din 3714 respectiv 462 ? va rog ajutati ma sa inreg.corect.Multumesc
Repet, daca nu este proprietatea ta nu are ce cauta in 371. Daca s-a facut doar un contract de custodie inseamna ca trebuia sa tii evidenta extracontabil.
Dupa parerea mea personala faci 462=371.4 si concomitent 8033=999.
Iar factura primita il inregistrezi 371=401 si concomitent 999=8033.
Dupa parerea mea personala faci 462=371.4 si concomitent 8033=999.
Iar factura primita il inregistrezi 371=401 si concomitent 999=8033.