Am vandut clientului un produs si i-am dat bon fiscal. Peste cateva zile a venit cu produsul inapoi, am facut factura de storni si i-am restituit banii.
Intrebare:
Cu ce asociez factura de storno, astfel incat sa nu ramana la SITUATII CLIENTI pe - suma rescpectiva.
Multumesc.
factura storno
-
Re: factura storno
incasezi factura storno cu suma restituita ( incasezi cu minus ) din ecranul Iesiri > Incasare
-
Asta stiu. Dar daca dau SITUATII CLIENT, clientul respectiv ramane cu sold pe minus ( minus valoarea facturii storno).
cum sa ramana daca e achitata factura cu minus? nu are cum
Nu are cum. Oricum e rezolvată de ceva vreme problema restituirilor de numerar.
Validați factura storno și intrați la registrul de casă apoi procedați astfel:
introduceți pe debit contul 4111, dați enter, dați ok la mesajul legat de analitice, pe cont credit veți avea 5311. completați suma pozitivă (nu negativă) a sumei restituite și dați enter. veți vedea că în detalii vă vor apărea doar facturile negative aflate în sold. Selectați factura pentru care faceți restituirea și salvați.
Similar merge și la furnizori în cazul în care vi se restituie o sumă aferentă unei facturi de stornare, cu deosebirea că acolo pe debit va fi 5311 și pe credit va fi 401.
Procedura funcționează la casă, bancă și deconturi
Dar chiar și dacă apăsați pe încasare sau plată din ieșiri sau intrări, facturile se vor solda și nu au cum să apară altfel în situații.
Validați factura storno și intrați la registrul de casă apoi procedați astfel:
introduceți pe debit contul 4111, dați enter, dați ok la mesajul legat de analitice, pe cont credit veți avea 5311. completați suma pozitivă (nu negativă) a sumei restituite și dați enter. veți vedea că în detalii vă vor apărea doar facturile negative aflate în sold. Selectați factura pentru care faceți restituirea și salvați.
Similar merge și la furnizori în cazul în care vi se restituie o sumă aferentă unei facturi de stornare, cu deosebirea că acolo pe debit va fi 5311 și pe credit va fi 401.
Procedura funcționează la casă, bancă și deconturi
Dar chiar și dacă apăsați pe încasare sau plată din ieșiri sau intrări, facturile se vor solda și nu au cum să apară altfel în situații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pentru TomaC
Din pacate nu este chiar asa de simplu.
Daca faci incasarea prin "iesiri" atunci daca mergi pe client si apesi pe "reglare..." atunci o sa-ti apara factura cu minus.
Daca faci prin registru de casa la selectarea facturii iti apare la "suma ramasa" valoare dublata a facturii, de altfel automat in loc de 5311 schimba in 4111.xxxxx si nu se poate salva.
Din pacate nu este chiar asa de simplu.
Daca faci incasarea prin "iesiri" atunci daca mergi pe client si apesi pe "reglare..." atunci o sa-ti apara factura cu minus.
Daca faci prin registru de casa la selectarea facturii iti apare la "suma ramasa" valoare dublata a facturii, de altfel automat in loc de 5311 schimba in 4111.xxxxx si nu se poate salva.