o problema de personal

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ionescua921

o problema de personal

#1 Mesaj de ionescua921 »

Stiu ca majoritatea dintre noi ar trebui sa ne ocupam doar de probleme contabile si fiscale, insa, de multe ori suntem nevoiti sa ne ocupam si de cele de resurse umane/juridice. Am urmatoarea situatie: la o societate mica, cu asociat unic si 3 angajati, unul dintre salariati nu s-a prezentat deloc la munca de la incheierea contractului (in luna mai) si pana acum. Administratorul a hotarat cercetarea disciplinara si a trimis salariatei acasa prin posta (cu confirmare de primire) o convocare pentru a se prezenta la sediul firmei. Confirmarea de primire a sosit, insa salariata nu s-a prezentat la data si ora stabilite in convocator.
Bineinteles, administratorul a decis desfacerea contractului de munca. Daca poate cineva sa ma indrume asupra pasilor ce trebuie urmati in continuare. In cazul in care nu s-a prezentat, se mai numeste o comisie de cercetare disciplinara? Daca da, din cine sa fie formata? Mentionez ca ceilalti 2 angajati sunt rude cu administratorul. Este suficient ca administratorul sa intocmeasca un referat? Eu inteleg ca neprezentarea salariatului la convocarea facuta fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile. Asadar cum sa procedeze?

herganiec

Re: o problema de personal

#2 Mesaj de herganiec »

cu o cautare ati fi gasit...
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ra#p130944

PS. e mai usor sa tot intrebam aceleasi lucruri..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ionescua921

#3 Mesaj de ionescua921 »

Eu va multumesc ca ati fost "rabdator cu greselile altora", insa nici din legislatie si nici din discutiile de pe forum nu-mi este clar cum sa procedez cu comisia de cercetare disciplinara, avand in vedere situatia data : un asociat unic care NU este salariatul societatii si 2 salariati care nu sunt ierarhic superiori salariatei cercetate discipinar (respectiv fiica lui si sotia lui). Sa o numeasca pe una dintre ele? Este bizar, dar nu vad alta solutie.

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Prin CIM s-a stabilit perioada de proba? Daca da, perioada de proba a expirat? Daca da, atunci trebuie sa urmezi procedura cercetarii disciplinare, iar comisia poate fi constituita doar din persoana asociatului unic, care este si administrator. Daca nu a expirat perioada de proba, atunci poti sa simplifici mult procedura de desfacere a CIM-ului, prin simpla notificare a salariatului, in acest sens.

ionescua921

#5 Mesaj de ionescua921 »

Va multumesc mult pentru solutie, am si uitat de perioada de proba (90 zile ), lucrurile s-au simplificat f mult.

Scrie răspuns