recoltez grau -cum intocmesc avizul?

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
niculitav

recoltez grau -cum intocmesc avizul?

#1 Mesaj de niculitav »

Buna ziua,

Folosesc Saga PS. Cum pot folosi programul pentru intocmirea Avizului din camp la depozit?
Daca introduc avizul la INTRARI vad ca pot lista doar Nota de receptie, nu si avizul. Pe aviz trebuie neaparat sa apara mentiunea"FARA FACTURA"
Va multumesc si astept raspunsul.

balazse

Re: recoltez grau -cum intocmesc avizul?

#2 Mesaj de balazse »

Daca vrei sa listezi avizul atunci trebuie sa-l listezi de la iesiri sau meniul transferuri.
Ar fi optim ca o problema sa postezi intr-un singur loc si nu in mai multe, sau daca nu iti place unde l-ai postat poti sa-l stergi.

niculitav

#3 Mesaj de niculitav »

Scuze pentru ca am postat in 2 locuri....

Nu pot lista aceste avize de la meniul IESIRI.
Eu trebuie sa introduc aceste avize la INTRARI, prin aceste avize eu imi incarc gestiunea de produse finite.
Sau gresesc eu undeva?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Daca nu ai nimic pe camp atunci ce vrei sa aduci la depozit? Te incarci cu produsele pe camp la "productie" si le transferi de pe camp la depozit, daca chiar ai nevoie de aviz, desi n-am auzit de asa ceva pana acum, sincer.
Pana la urma este si aberatie sa mergi cu utilajul pe camp si sa stai cu imprimanta si laptopul langa tine sa faci hartie pentru drum, mai ales ca habar nu ai cat ai incarcat.

niculitav

#5 Mesaj de niculitav »

Stiu ca pare o aberatie faptul ca trebuie aviz pentru adus produsele agricole din camp la depozit!!!!!

Dar daca ai norocul sa te opreasca cineva in timp ce-ti transporti recolta si nu ai aviz, legea spune ca se confisca si recolta si mijlocul de transport.Si tot o legea spune ca trebuie sa ai cantar electronic la capatul tarlalei sa-ti cantaresti produsele!

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

OUG 12 din 22 feb 2006 (aprobata prin Legea 225/2006);
Oug 93 din 2009 (Mof 457 din 01.07.2009) articolul incrimina(n)t find:
La articolul 14 alineatul (1), dupa litera d) se introduce o noua litera, litera e), cu urmatorul cuprins:
„e) transportul in scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificatie, neinsotite de documentele prevazute de lege care sa justifice provenienta licita a acestora, cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei, confiscarea marfii si a mijlocului de transport marfa utilizat in acest scop.”

De acord..aici spune in scop comercial, dar...trebuie sa relationat cu HG 432/2011 care modifica HG 1373/2008
Articolul 2
(1) Obligaţiile furnizorilor ale căror bunuri sunt distribuite folosind reţeaua de drumuri publice din România sunt următoarele:a)să aibă în dotare, în punctele de încărcare a vehiculelor, instalaţii de cântărire a bunurilor divizibile şi/sau a vehiculelor rutiere care să îndeplinească şi să respecte condiţiile prevăzute în anexa nr. 1;

Sugestie:
1.Mai definim o gestiune Cantitativ Valorica (o intitulam Productie camp);definim de asemena inca un articol (produs finit) putintel diferit de denumirea originala.De ex Grau, vom defini Grau* (steluta, underscore etc..)
2.Facem o incarcare in ecranul de operatii speciale conform Aviz;
3.In meniul Transferuri, facem transferul.

niculitav

#7 Mesaj de niculitav »

Va multumesc pentru ajutorul vostru!
Sunteti extraordinari, mereu in sprijinul nostru, eu nu mai percep contabilitate fara SAGA PS!

O zi buna!

eugen01

#8 Mesaj de eugen01 »

hmmm...SagaPS ..pai sa vedeti ce face SagaC ! :)

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... RA#p163765

balazse

#9 Mesaj de balazse »

De speta asta legislativa nu stiam, am mai invatat si eu ceva nou.
Multumesc :wink:

niculitav

#10 Mesaj de niculitav »

noi lucram ca Intr. indiv. de aceea folosim Saga PS.

Scrie răspuns