Se poate face/vedea o corelatie intre rapotul de gestiune si situatia stocurilor dintr-o luna?
situatie e asa: am un magazin cu amanuntul la pret vanzare cu programul si casa de marcat ca printer fiscal.
gestionarul face receptia, apoi vinde marfa(fact+bon fiscal) din magazin si scoate raport Z.
Lunar i se face inventarul dar care niciodata nu "bate" cu valorile din raportul de gestiune(poate sa fie in plus sau in minus).
Am incercat sa listam situatia stocului(la pret vanzare dar sau la pret achizitie) si sa comparam cu raportul de gestiune la aceeasi perioada, nu inteleg care e corelatia si cred ca ar trebui sa fie egale valorile daca se lucreaza ok.
si inca ceva.. daca in raportul de gestiune la inceput de luna am valoarea 1000 lei de ex. la pret vanzare iar in situatia stocurilor la PV am 1200.. cum fac NC ca si in conta sa am tot 1200?
am incercat cu NC in articole contabile dar nu se intampla nimic.
Raport de gestiune-situatie stocuri
Raport de gestiune-situatie stocuri
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Re: Raport de gestiune-situatie stocuri
Am eu senzatia ca nu am inteles intrebarea dar:
RaportGestiune (explicatii Paturcai)
Corelatii
Corelatii Reload
Posibila Cauza_1 (butnaruc)
Cauza_2
Remedieri:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=28274
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 492#p91492 (adica sa nu stricam corelatia, basca pretul de achizitie)
Mai e un topic pe undeva cu respectivele reglaje..dar zau daca..il gasesc acum.o sa revin mai pe seara.Adica, e clar ca e vorba de PV schimbare pret...
Fireste...le-am pus la gramada, sa fie...poate e de ajutor altcuiva.
RaportGestiune (explicatii Paturcai)
Corelatii
Corelatii Reload
Posibila Cauza_1 (butnaruc)
Cauza_2
Remedieri:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=28274
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 492#p91492 (adica sa nu stricam corelatia, basca pretul de achizitie)
Mai e un topic pe undeva cu respectivele reglaje..dar zau daca..il gasesc acum.o sa revin mai pe seara.Adica, e clar ca e vorba de PV schimbare pret...

Fireste...le-am pus la gramada, sa fie...poate e de ajutor altcuiva.

A avea situația stocurilor cantitativ-valoric și raport de gestiune, simultan, este, în esență, un non-sens.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
da asa este.
situatia e asa : magazin, Vanzare cu amanuntul, evidenta cantitativ-valorica la pret de vanzare.
Am fost intrebat cum poate sa verifice seful(ce corelatii in situatii din Saga) ca sa vada daca vanzatorul nu are lipsa in gestiune. Voia sa faca ceva de genul Sold Valoric inceput luna din raportul de gestiune (egal cu sold initial pret vanzare din situatia stocurilor.) Ar trebui sa fie egale ? Nu? La fel si intrarile si iesirile din luna precum si soldul final dintre cele 2 rapoarte ?
Sau poate aveti alta solutie ?
Cum poti verifica ca nu sunt lipsuri in gestiune fara a face inventarul?
situatia e asa : magazin, Vanzare cu amanuntul, evidenta cantitativ-valorica la pret de vanzare.
Am fost intrebat cum poate sa verifice seful(ce corelatii in situatii din Saga) ca sa vada daca vanzatorul nu are lipsa in gestiune. Voia sa faca ceva de genul Sold Valoric inceput luna din raportul de gestiune (egal cu sold initial pret vanzare din situatia stocurilor.) Ar trebui sa fie egale ? Nu? La fel si intrarile si iesirile din luna precum si soldul final dintre cele 2 rapoarte ?
Sau poate aveti alta solutie ?
Cum poti verifica ca nu sunt lipsuri in gestiune fara a face inventarul?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Verificând, prin sondaj, articolele și comparând cu stocul din fișa de articol. O verificare pe sistem global-valoric, fără inventar, pentru a constata un eventual minus, e o prostie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.