CONTRACT CU TIMP PARTIAL

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bereschi

CONTRACT CU TIMP PARTIAL

#1 Mesaj de bereschi »

Buna seara!
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Un salariat este angajat cu norma intreaga cu salariul 1340 lei. De la 3 nov trece la timp partial, 4 ore/zi, cu salariul 450 lei.
Cu aceeasi data, este angajat si la alta firma, tot 4ore/zi, cu salariul 450 lei.
Cum calculez in ambele situatii concediul si indemnizatia acordata?
Va multumesc!

balazse

Re: CONTRACT CU TIMP PARTIAL

#2 Mesaj de balazse »

Conform Codului Muncii, adica iei in calcul media pe ultimele trei luni si compari cu cel din luna in curs si care iti iese cel mai mare il utilizezi.

bereschi

#3 Mesaj de bereschi »

Am citit si Codul Muncii, insa tot nu imi este f clar...
La prima firma, salariatul lucreaza in decursul anului 10 luni cu norma intreaga si 2 luni cu timp partial. Are dreptul la 21 zile de concediu?
La cea de-a doua, va lucra 2 luni, cu timp partial.
Are dreptul la 4 zile?
(21zile co/12luni= 1.75
1.75*2luni=3.5zile)

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

indiferent de norma de lucru, salariatul are drept pe an 21 zile de co.
fata de aceasta va raportati cand calculati zilele cuvenite de co pe an. (aceasta pt zilele de co cuvenite)
pt calcul sume cuvenite a raspuns balasze, mai sus
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

bereschi

#5 Mesaj de bereschi »

Revin, pentru ca nu vreau sa fac gafe... Prefer sa radeti voi, cei de aici, decat sa rada cei de la ITM... :)
Va rog frumos, daca este cineva amabil sa imi spuna cum ar proceda in aceasta situatie, pt ca am sunat si la ITM, dar raspunsul a fost sec "contabilul calculeaza" :(
Un angajat are norma intreaga 10 luni si 4ore/zi restul de 2 luni. Acord 21 zile co?
La cealalata firma este angajat 2 luni cu 4 ore/zi. Va primi 4 zile?
Banuiesc ca indemnizatia este calculata automat de Saga, nu?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Deci mai bine sa rada sute de persoane decat 1 singura. :twisted: Doar glumesc. :wink:
La firma unde este cu norma intreaga si ulterior cu jumatate de norma, trebuie sa acorzi pentru acel an 21 de zile sau cat este stipulat in CIM sau contract colectiv la nivel de unitate.
Pentru cele 2 luni la celalalt loc de munca se va acorda 4 zile, asta daca trebuie sa acorzi pentru acel an 21 de zile sau cat este stipulat in CIM sau contract colectiv la nivel de unitate.
Saga va calcula corect, conform salariului de incadrare plus sporuri permanente, adica media de pe ultimele 3 luni va verifica cu media din cursul lunii si se va utiliza cea mai mare medie.

bereschi

#7 Mesaj de bereschi »

Aici, chiar daca sunt motiv de ras, poate tot ii va fi cuiva de folos :)
Va multumesc frumos!
Acum, am o noua situatie, va trebui sa fac un contract pt sambata si duminica, probabil pt 6 ore. Cum angajarea va fi in 12 dec, ma gandesc ca acord o zi de concediu pana la sfarsitul anului. Gandesc bine, sau sa imi iau concediu? :D

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

cand veti introduce angajatul si contractul in Saga si zilele de CO cuvenite pe an.. cand vetiu face statul pe decembrie programul va va atentiona cate Zile de CO are dreptul proportional cu data angajarii.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns