Buna seara,
Lucrez in SagaC unde centralizez actele primite la sfarsit de luna.
Asadar ,in gestiunea de depozit ,care ar trebui sa fie cantitativ-valorica eu inregistrez cantitate 1 si cu valoare totala.Adaug pe nedefinit valoarea ,fara sa pun si pret de vanzare .Altcineva face fisele de magazie,balanta stoc etc...
Am si gestiunea global-valorica pentru magazin la care fac raportul de gestiune
Am configurant cont 482 pentru transfer intre gestiuni.
Problema este ca foarte multa marfa o vinde la en-gross cu factura si ar trebui adaosul sa-l inchida prin 607
La toata vanzarea mea descarcarea o face doar prin 378.Unde gresesc ?
Am analitice pe gestiuni.Am configurant in gestiuni doar gestiunea de magazin global-valoric,iar la depozit am analitic distinct.
Nu am nevoie sa lucrez la depozit cantitativ ..Cum pot configura corect?
Multumesc !
Urgent gestiuni cantitativa + global-valorica
Re: Urgent gestiuni cantitativa + global-valorica
Din ce-ati scris ,nu inteleg:
- cate gestiuni aveti? Una -cea global-valorica .
- din gestiunea global-valorica faceti vanzari en-gross cu factura ?
Poate va ajuta:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ni#p167029
Cititi in manual configurarea si evaluarea gestiunilor.
- cate gestiuni aveti? Una -cea global-valorica .
- din gestiunea global-valorica faceti vanzari en-gross cu factura ?
Poate va ajuta:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ni#p167029
Cititi in manual configurarea si evaluarea gestiunilor.
Am configurat gestiunile ca in manual,doar ca lucrez pe nedefinit si la Cantitativ valoric si la Global-Valoric
: Cum trebuie să lucrez cu gestiunile în cazul versiunii integrate, dacă doresc să am evidenţa unei gestiuni global-valoric şi una cantitativ-valoric.
R: În cazul lucrului cu versiunea integrată, dacă societatea are şi activitate de comerţ cu amănuntul şi comerţ cu ridicata, vă sfătuim următoarele:
- la configurare societăţi alegeţi întotdeauna Evaluare pe gestiuni distincte
- la fişiere - Gestiuni global valorice, definiţi gestiunea global-valorică, definind şi analiticele acesteia
- definiţi în planul de conturi analitice a conturilor 371, 607 şi 707 pentru gestiunea cantitativ valorică
- la tipuri de articole la tipul mărfuri selectaţi conturile analitice corespunzătoare gestiunii cantitativ valorice
Am 2 gestiuni
Cantitativ valoric- gestiune de depozit
Global - de magazin
Face descarcare adaos la magazin prin 378 ,dar la depozit descarcare prin 607 nu face.
Multumesc !
: Cum trebuie să lucrez cu gestiunile în cazul versiunii integrate, dacă doresc să am evidenţa unei gestiuni global-valoric şi una cantitativ-valoric.
R: În cazul lucrului cu versiunea integrată, dacă societatea are şi activitate de comerţ cu amănuntul şi comerţ cu ridicata, vă sfătuim următoarele:
- la configurare societăţi alegeţi întotdeauna Evaluare pe gestiuni distincte
- la fişiere - Gestiuni global valorice, definiţi gestiunea global-valorică, definind şi analiticele acesteia
- definiţi în planul de conturi analitice a conturilor 371, 607 şi 707 pentru gestiunea cantitativ valorică
- la tipuri de articole la tipul mărfuri selectaţi conturile analitice corespunzătoare gestiunii cantitativ valorice
Am 2 gestiuni
Cantitativ valoric- gestiune de depozit
Global - de magazin
Face descarcare adaos la magazin prin 378 ,dar la depozit descarcare prin 607 nu face.
Multumesc !
Pana la urma in realitate exista o gestiune cantitativ-valorica, doar ca in evidentele contabile il tii global-valoric (financiar).
In acest caz este normal sa nu se faca descarcarea automat, deoarece programul nu are de unde sa stie pretul de achizitie a bunurilor vandute daca lucrezi pe nedefinit. Va trebui sa faci inregistrarea descarcarii manual.
In acest caz este normal sa nu se faca descarcarea automat, deoarece programul nu are de unde sa stie pretul de achizitie a bunurilor vandute daca lucrezi pe nedefinit. Va trebui sa faci inregistrarea descarcarii manual.
La listarea situatiilor, la sfarsit de luna, atunci cand dau listare situatii stocuri imi listeaza si articolele care au stoc 0 . Cum procedez sa nu mai listez zeci de pagini cu materiale care nu mai sunt pe stoc.
Mutumesc!
Mutumesc!

oare ce fac butoanele astea din program ? nu le-ati incercat nici de curiozitate?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”