Urgent gestiuni cantitativa + global-valorica

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dinur932

Urgent gestiuni cantitativa + global-valorica

#1 Mesaj de dinur932 »

Buna seara,

Lucrez in SagaC unde centralizez actele primite la sfarsit de luna.

Asadar ,in gestiunea de depozit ,care ar trebui sa fie cantitativ-valorica eu inregistrez cantitate 1 si cu valoare totala.Adaug pe nedefinit valoarea ,fara sa pun si pret de vanzare .Altcineva face fisele de magazie,balanta stoc etc...

Am si gestiunea global-valorica pentru magazin la care fac raportul de gestiune

Am configurant cont 482 pentru transfer intre gestiuni.
Problema este ca foarte multa marfa o vinde la en-gross cu factura si ar trebui adaosul sa-l inchida prin 607

La toata vanzarea mea descarcarea o face doar prin 378.Unde gresesc ?

Am analitice pe gestiuni.Am configurant in gestiuni doar gestiunea de magazin global-valoric,iar la depozit am analitic distinct.
Nu am nevoie sa lucrez la depozit cantitativ ..Cum pot configura corect?

Multumesc !

stoicat

Re: Urgent gestiuni cantitativa + global-valorica

#2 Mesaj de stoicat »

Din ce-ati scris ,nu inteleg:
- cate gestiuni aveti? Una -cea global-valorica .
- din gestiunea global-valorica faceti vanzari en-gross cu factura ?
Poate va ajuta:

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ni#p167029

Cititi in manual configurarea si evaluarea gestiunilor.

dinur932

#3 Mesaj de dinur932 »

Am configurat gestiunile ca in manual,doar ca lucrez pe nedefinit si la Cantitativ valoric si la Global-Valoric

: Cum trebuie să lucrez cu gestiunile în cazul versiunii integrate, dacă doresc să am evidenţa unei gestiuni global-valoric şi una cantitativ-valoric.
R: În cazul lucrului cu versiunea integrată, dacă societatea are şi activitate de comerţ cu amănuntul şi comerţ cu ridicata, vă sfătuim următoarele:
- la configurare societăţi alegeţi întotdeauna Evaluare pe gestiuni distincte
- la fişiere - Gestiuni global valorice, definiţi gestiunea global-valorică, definind şi analiticele acesteia
- definiţi în planul de conturi analitice a conturilor 371, 607 şi 707 pentru gestiunea cantitativ valorică
- la tipuri de articole la tipul mărfuri selectaţi conturile analitice corespunzătoare gestiunii cantitativ valorice

Am 2 gestiuni
Cantitativ valoric- gestiune de depozit
Global - de magazin

Face descarcare adaos la magazin prin 378 ,dar la depozit descarcare prin 607 nu face.
Multumesc !

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pana la urma in realitate exista o gestiune cantitativ-valorica, doar ca in evidentele contabile il tii global-valoric (financiar).
In acest caz este normal sa nu se faca descarcarea automat, deoarece programul nu are de unde sa stie pretul de achizitie a bunurilor vandute daca lucrezi pe nedefinit. Va trebui sa faci inregistrarea descarcarii manual.

jurjescun

#5 Mesaj de jurjescun »

La listarea situatiilor, la sfarsit de luna, atunci cand dau listare situatii stocuri imi listeaza si articolele care au stoc 0 . Cum procedez sa nu mai listez zeci de pagini cu materiale care nu mai sunt pe stoc.
Mutumesc!

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

Imagine
oare ce fac butoanele astea din program ? nu le-ati incercat nici de curiozitate?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns