Buna ziua!
Societatea decide acordarea bunuri protocol. Tva-ul este deductibil daca valoarea bunului acordat fiecarei persoane este de 100 lei. Va rog sa-mi spuneti cum pot dovedi organelor de control acest lucru?
Multumesc!.
Maria
tva deductibil protocol
- fagarasa176
Re: tva deductibil protocol
In CF ai incercat sa cauti???/
Se pare ca nu
Se pare ca nu
Norme metodologice:
ART. 21 al.3 a)
33. Baza de calcul la care se aplică cota de 2% o reprezintă diferenţa dintre totalul veniturilor şi cheltuielile înregistrate conform reglementărilor contabile, la care se efectuează ajustările fiscale. Astfel, din cheltuielile totale se scad cheltuielile cu impozitul pe profit curent şi amânat, cheltuielile de protocol, cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, iar din totalul veniturilor se scad veniturile neimpozabile. În cadrul cheltuielilor de protocol, la calculul profitului impozabil, se includ şi cheltuielile înregistrate cu taxa pe valoarea adăugată colectată potrivit prevederilor titlului VI din Codul fiscal, pentru cadourile oferite de contribuabil, cu valoare egală sau mai mare de 100 lei.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
buna ziua,
am mare nevoie de sfatul dvs. expert intr-o problema......unul dintre asociatii unui srl doreste sa-si deduca integral cheltuielile de cazare si masa servita aparute in urma concediilor/weekendurilor petrecute cu familia.....eu, ca si contabil angajat, nu sunt de acord cu asta, pentru ca nu are nicio justificare pentru acestea..........si nici nu le putem justifica in vreun fel, parerea mea, deoarece noi lucram in proportie de 80% cu persoane fizice, deci nu avem parteneri de afaceri pe seama carora sa "le punem"..........seful meu nu intelege acest aspect, pe motiv ca nu crede ca daca se intampla acest lucru de 2-3 ori pe an, cineva ne va controla foarte riguros, dimpotriva, crede ca nu vreau eu sa ma complic din comoditate sau de teama.......cum as putea sa-i explic sa inteleaga sau cum as putea proceda cu astfel de cheltuieli?
va multumesc!
am mare nevoie de sfatul dvs. expert intr-o problema......unul dintre asociatii unui srl doreste sa-si deduca integral cheltuielile de cazare si masa servita aparute in urma concediilor/weekendurilor petrecute cu familia.....eu, ca si contabil angajat, nu sunt de acord cu asta, pentru ca nu are nicio justificare pentru acestea..........si nici nu le putem justifica in vreun fel, parerea mea, deoarece noi lucram in proportie de 80% cu persoane fizice, deci nu avem parteneri de afaceri pe seama carora sa "le punem"..........seful meu nu intelege acest aspect, pe motiv ca nu crede ca daca se intampla acest lucru de 2-3 ori pe an, cineva ne va controla foarte riguros, dimpotriva, crede ca nu vreau eu sa ma complic din comoditate sau de teama.......cum as putea sa-i explic sa inteleaga sau cum as putea proceda cu astfel de cheltuieli?
va multumesc!
Contabilizați facturile primite. Le considerați nedeductibile fiscal. Asta în cel mai fericit caz. Și îi puneți în față textul codului fiscal și-l puneți să citească definiția dividendului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
va multumesc frumos! sper sa se lamureasca......