4428
4428
Buna ziua. Am constatat ca in balanta la 31.12.2014 am sold creditor la 4428, respectiv la 4428.M debitor, 4428.TI creditor si 4428.TP debitor. Voiam sa va intreb daca trebuie sa le reglez sau asa trebuie sa fie cu sold D/C? Multumesc frumos.
Re: 4428
Am o intrebare:
Ai inteles continutul economic al soldurilor respective?
Conturile 4428.TI creditor si 4428.TP debitor, sunt conturi bilantiere. Soldul lor reflecta TVA neexigibil aferente sistemului TVA la incasare.
Contul 4428.M este un cont care reflecta TVA neexigibila aferenta stocului de marfa la pret de vanzare cu amanuntul. Soldul lui nu se reflecta prin bilant.
Dar, ca o curiozitate, cum ai reusit sa generezi un sold debitor la 4428.M?
Nu cumva ai marfuri cu cote diferite de TVA si la descarcarea de gestiune nu ai tinut cont de acest aspect?
Ai inteles continutul economic al soldurilor respective?
Conturile 4428.TI creditor si 4428.TP debitor, sunt conturi bilantiere. Soldul lor reflecta TVA neexigibil aferente sistemului TVA la incasare.
Contul 4428.M este un cont care reflecta TVA neexigibila aferenta stocului de marfa la pret de vanzare cu amanuntul. Soldul lui nu se reflecta prin bilant.
Dar, ca o curiozitate, cum ai reusit sa generezi un sold debitor la 4428.M?
Nu cumva ai marfuri cu cote diferite de TVA si la descarcarea de gestiune nu ai tinut cont de acest aspect?
Re: 4428
4428.M este folosit de SAGA pentru TVA neexigibil aferent mărfurilor evaluate la preț e vânzare cu amănuntul. El nu poate avea sold debitor decât dacă a existat vreo eroare pe undeva.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.