declaratia 394

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
negrul

declaratia 394

#1 Mesaj de negrul »

Am nevoie de ajutor. Tocmai am realizat ca in decembrie mi-a dus programul in D394 o livrare catre un neplatitor de tva. Desi inregistrasem acel client fara RO in fata codului de tva. Am observat ca in gfereastra declaratie 394 pt acest client imi era bifat preluat. Am debifat si mi-a facut corect declaratia. acum intrebarea mea este eu trebuie sa fiu atenta la toate livrarile catre neplatitori sau era o exceptie. Mersi mult. sa stiu ce sa fac pe viitor

septimiuv

Re: declaratia 394

#2 Mesaj de septimiuv »

daca un tert este neplatitor o sa primesti mesaj pe site cand depui declaratia
probabil era platitor

negrul

#3 Mesaj de negrul »

si eu m-am gandit asa. pentru ca in ianuarie cand am depus declaratia pentru decembrie tertul era deja platitor de tva si poate de-aia nu mi-a dat eroare. A devenit platitor din 8 ianuarie 2015 si m-am gandit ca poate de-aia mi l-a si preluat saga. sper sa nu im dea eroare acum cand vreau sa depun corectata pe decembrie

bceacsa

#4 Mesaj de bceacsa »

Si mie mi-a aparut in D394 pe Decembrie un neplatitor de TVA. CEVA nu e corect.

plugarua

#5 Mesaj de plugarua »

Am verificat și eu deconturile și am sesizat că deși sunt neplătitori, apar în decont. Mă atenționează la anumiți furnizori și clienți dar nu la toți, spre exemplu mănăstirile care nu sunt plătitori de tva îi pune în decont. Este corect?

cernatv

#6 Mesaj de cernatv »

Nu este corect sa apara in D394. Deselecteaza-i.
Manastirile si bisericile vor fi tot timpul mulgatori, nu platitori. Din pacate.

plugarua

#7 Mesaj de plugarua »

Din pacate abia am sesizat asta, ii deselectam mereu pe cei care nu erau neplătitori însă văd că saga i-a omis pe cei mai sus menționati, deși apăreau ca neplătitori. Ar trebui să depun rectificative pentru perioadele în care am avut așa ceva? Este vreo problemă dacă le depun acum pentru lunile anterioare? Pot să le depun să zicem și în afara perioadei de depunere, gen 26-27 ale lunii?
Vă mulțumesc

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Poti sa depui oricand, si pe 31, nu are nici o problema.
Generezi din nou declaratiele si le transmiti.

plugarua

#9 Mesaj de plugarua »

Vă mulțumesc tare mult, sunt la început de drum și mai am multe de învățat, așa că orice lămurire îmi este de mare ajutor. O seara bună

Scrie răspuns