Pagina 1 din 1

gestiune global valoric

Scris: Dum Feb 08, 2015 4:57 pm
de andrein63
Buna ziua,
Cum pot sa scad din gestiunea unui bar cafeaua si sucurile pe care le consuma angajatii sau au fost servite gratuit unor vizitatori de ex. inspectori de la opc, inspectori directia sanitara etc.. Gestiunea este tinuta global valoric si descarcarea se face prin coeficientul K.
Ce articole contabile trebuie sa fac, cum se descarca gestiunea corect, fara sa influenteze descarcarea automata de la inchidere de luna, si daca trebuie ajustat tva pentru aceste produse care practit nu s-au vandut.
Multumesc.

Re: gestiune global valoric

Scris: Lun Feb 09, 2015 8:15 pm
de andrein63
Va rog frumos puteti sa-mi dati niste sugestii?

Re: gestiune global valoric

Scris: Lun Feb 09, 2015 9:40 pm
de balazse
Dupa parere mea ai putea sa creezi un furnizor fictiv numit "transfer" unde la cont analitic sa treci "482", dupa care sa introduci la intrari o inregistrare pe doua pozitii:
- stornare marfa (la "cantitate" treci "-1", la "pret" treci valoare fara TVA, iar la pret de vanzare treci valoare la pret de vanzare);
- chelt de protocol.

Re: gestiune global valoric

Scris: Mar Feb 10, 2015 8:17 pm
de andrein63
Multumesc, de sugestie.
Am creat furnizorul fictiv, am facut inregistrarea stornare marfa. Deci scade gestiunea cu valoarea respectiva, se storneaza si tva dedus initial, si am sold creditor la contul 482. Cum inregistrez pe cheltuieli produsele consumate de angajatii proprii ( la acestia nu se considere avantaje?) si respectiv chelt de protocol. Am dreptul sa deduc tva aferenta acestor produse?

Re: gestiune global valoric

Scris: Mar Feb 10, 2015 8:29 pm
de balazse
Sczue, am uitat ca trebuie sa selectezi "A" la "tip". :oops:
Se considera avantaj, dar mai bine zici ca beau clientii. :wink: