hotarare judecatoreasaca ptr angajat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bodeac219

hotarare judecatoreasaca ptr angajat

#1 Mesaj de bodeac219 »

Buna ziua, am urmatoarea problema, in anul 2013 am avut un angajat care nu a mai venit la munca din luna iulie, de fapt iulie 2013 a lucrat 5 zile, si nu s-a mai prezentat la munca(a facut niste greseli majore), s-a dus si a facut plangere la itm, am avut control, am avut castig de cauza cu itm, apoi m-a dat in judecata si m-am judecat pan acum in ian 2015, unde am primit hot.jud.sa-i platesc salariu pe luna iulie 2013 intreg. Ori eu in iulie 2013 l-am trecut absent ptr ca nu a venit la munca.Cum inregistrez in contabilitate aceasta suma? cum fac cu retinerile la bug de stat?

cernatv

Re: hotarare judecatoreasaca ptr angajat

#2 Mesaj de cernatv »

Faci un stat de plata pentru diferenta, inregistrezi acum diferentele de sume prin articole contabile, depui rectificativa la D112 pentru iulie 2013.

bodeac219

#3 Mesaj de bodeac219 »

OK, cum se face statul de plata ptr diferente? si rectificativa la 112 ? nu se platesc penalitati pana in prezent?Puteti fi mai explicit va rog

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Calculeaza manual. Nu, nu se platesc penalitati. Rectificativa o faci manual, bifezi sus la rectificativa in urma unei hotarari judecatoresti si la persoana respectiva pui toata luna lucrata si sumele corespunzatoare. La restul angajatilor nu faci nicio modificare. Platesti la buget diferentele pe care le inregistrezi prin art.contabile iar diferenta ce trebuie sa o ia omul in mana o platesti prin casa (sau prin banca, daca iti da un numar de cont).

Scrie răspuns