La sfarsitul lunii decembrie am contabilizat un bon de combustibil, care a fost achitat cu cardul. La data respectiva nu stiam ca acel bon a fost achitat cu cardul, motiv pt. care l-am achitat din avans de trezorerie. Mentionez ca firma este cu tva la incasare, astfel ca tva-ul aferent acelui bon a fost preluat in decontul de TVA ca taxa dedusa.
In luna ianuarie am vazut ca plata bonului aparea in extrasul de cont din ianuarie, deci nu aveam drept de deducere pt. tva-ul aferent bonului respectiv; decontul de tva trim. IV este gresit.
Va trebui sa sterg plata respectiva din luna decembrie si sa o inregistrez corect in ianuarie.
Problema este cum voi face corectia decontul de tva?
Fac cerere de corectie la decont sau trec pe regularizari (cu minus) in trimestrul urmator?
Decont TVA gresit
Re: Decont TVA gresit
Lasati-l asa cum este!
A costat mai mult de 500 lei?
Nu cred!
Banii care apar in extrasul din ianuarie considerati ca fiind bani ridicati si depusi in casa.
La decembrie ati facut:
401 = 542 pentru 500 lei
Acum descoperiti ca de fapt la ianuarie nota de mai sus trebuia sa fie:
401 = 5121.card
Acum, ca sa nu mai ajungeti la un pas de sinucidere, faceti:
581 = 5121.card
5311 = 581 pentru suma care apare pe card ca fiind plata bonului respectiv.
Este bine ca sititi cum trebuia facut. Asta e un lucru bun.
Dar ca sa mergeti inapoi la decembrie sa devalidati sa faceti toate miscarile pentru un bon parca este prea mult
A costat mai mult de 500 lei?
Nu cred!
Banii care apar in extrasul din ianuarie considerati ca fiind bani ridicati si depusi in casa.
La decembrie ati facut:
401 = 542 pentru 500 lei
Acum descoperiti ca de fapt la ianuarie nota de mai sus trebuia sa fie:
401 = 5121.card
Acum, ca sa nu mai ajungeti la un pas de sinucidere, faceti:
581 = 5121.card
5311 = 581 pentru suma care apare pe card ca fiind plata bonului respectiv.
Este bine ca sititi cum trebuia facut. Asta e un lucru bun.
Dar ca sa mergeti inapoi la decembrie sa devalidati sa faceti toate miscarile pentru un bon parca este prea mult
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Dar dacă ma întorc la decembrie, șterg plata si o înregistrez corect in ianuarie, cum ar trebui sa fac regularizarea in decontul de TVA? Pe bon apare mențiunea plății cu card credit....
Lasati asa cum a fost inregistrat la decembrie.
Faceti ce v-am spus sa faceti acum la ianuarie.
Faceti ce v-am spus sa faceti acum la ianuarie.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!