Pagina 1 din 1

COMERT CU RIDICATA SI CU AMANUNTUL

Scris: Mar Mar 10, 2015 11:15 am
de tofani
Buna ziua. Am o dilema la care nu-i gasesc o solutie viabila. La un depozit cu vopsele se vinde atat la societati dar si la persoane fizice (mai rar ...15%). Gestiunea este tinuta cantitativ -valorica. Preturile nu pot fi afisate deoarece aici se coloreza vopseluri si preturile difera destul de mult in functie de colorant si le dicteaza softul de colorare de unde aflam cat pigment a intrat. Avem casa de marcat si facem bon la persoane fizice. Pentru casa de marcat avem sertar separat de bani si la sfarsitul zilei facem transfer dupa raportul Z in casierie. Bineinteles ca sunt si clienti care negociaza pretul . Cred ca doar la 50% dintre clienti am vandut la pret intreg. Dilema este : in saga am o gestiune MARFA de unde fac atat facturi fiscale la societati dar si la persoane fizice, ar trebuie sa fac in saga gestiuni separate? Daca fac asta atunci nu cred ca am timp sa fac transfer intre gestiuni de fiecare data cand fac un bon. Toti sunt grabiti dupa multi clienti fug sa le dau si bonul. Programul este saga c stocuri il folosim la magazin pentru stocuri si facturare si contabila lucreaza in CIEL. Noi ii oferim documentatia primara . Am tot intrebat dar legislatia noastra este atat de interpretabila incat nici nu mai stiu cum sa fac ca orice asi face nu gasesc o solutie corecta si viabila. Partea cu spatii diferite pentru magazin pica din start ...nu exista posibilitate , sa nu mai vand la persoane fizice e cam aiurea sa alung clientii(mai ales ca sunt cei ce cumpara la pret intreg). Va multumesc pentru ca mi-ati suportat atatea randuri.

Re: COMERT CU RIDICATA SI CU AMANUNTUL

Scris: Mie Mar 11, 2015 6:00 pm
de paturcai
Pretul pe care il aveti in gestiunea cantitativ valorica este pretul minim cu care puteti vinde un produs.
Avem:
Vopsea la pret de intrare in gestiune fara TVA = 10 lei.
In general pretul de vanzare va fi cel putin 10 lei daca nu superior.
Nu pot sa fac factura sub acest pret de vanzare in niciun caz.
Pot sa acord un discount dar pretul ramane MINIM 10 lei.

Doamna contabil care tine contabilitatea in CIEL nu v-a sugerat cum sa faceti?!

Exemplu e vanzare:
Pretul fara TVA minim al produsului pe care-l am in stoc este de 10 lei.
Mi se recomanda ca vanzarea sa fie de cel putin 12 lei
Ar trebui sa mai aveti inca un rand pe factura in care sa treceti si pigmentul (cantitate si pret)
In situatia in care clientul meu negociaza un pret mai mic (el cere 10 eu ii ofer 5 si intr-un final trec o reducere de 3% pe factura) voi trece pe factura un rand suplimentar (alegem NEDEFINIT) iar la explicatii trecem DISCOUNT punem reducerea manual (minus 1) si cat ii reduc trece cu minus la valoare.
Discountul pe care il acord poate fi de 99%, astfel incat omul poate pleca acasa cu vopseaua gratis.
Ii comunicati contabilei si discountul acordat (daca la contul contabil puneti 709 si mergeti la sfarsitul lunii si vedeti fisa de cont a contului 709, puteti sa-i spuneti si cat este discountul).
Dati contabilului situatia stocurilor asa cum o aveti, plus discounturile acordate.
Contabilul va sti ce sa faca mai departe.
Adica: dvs ramaneti cu stocurile asa cum vi le da SAGA iar contabilul va trece reducerile acordate in contul 709 fara sa afecteze situatia cantitativ-valorica.