renuntare tva la incasare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
lungul123

renuntare tva la incasare

#1 Mesaj de lungul123 »

Buna ziua !
Din 01.01.2015,am renuntat la tva-ul la incasare prin depasirea plafonului.
Am introdus facturi de vinzare si incasari inainte de a seta ceea ce trebuia in program.
Mai tirziu am constata ca jurnal de vinzari este "varza".Pentru corectie ar fi trebuit sa streg incasarile,apoi sa debifez casuta de tva de la facturi,dar mi-ar fi luat f.mult timp deoarece am vreo 15 pagini de jurnal.Mi-am calculat corect tva-ul,manul,de dragul decontului.Acum,as dori o solutie desteapta care sa nu-mi dea pre mult de furca,mai ales ca vine decontul pe februarie.
Stie cineva ceva,va rog...

septimiuv

Re: renuntare tva la incasare

#2 Mesaj de septimiuv »

Stergi plățile/încasările, devalidezi intrările/ieșirile, debifezi coloana tva_i, revalidezi și refaci plățile/încasările.

lungul123

#3 Mesaj de lungul123 »

Esti sigur ca este singura solutie?

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

Foarte.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Cu ceva timp in urma eu am propus ca la "iesiri"/"intrari" casuta "TVAi" sa fie mutat dupa "scadenta" (in principal dupa coloana "data"), astfel daca la "detalii impozit si TVA" se completeaza data de la care se iese de la TVA la incasare atunci programul stie automat daca trebuie sa puna bifa la "TVAi" sau nu (deoarece sunt multe cazuri in care se iese de la o data de la TVA la incasare, dar trebuiesc inregistrate documente pe perioada anterioara).
Astfel, acest tipuri de greseli s-ar putea elimina.
Ultima oară modificat Joi Mar 12, 2015 7:07 am de către balazse, modificat 1 dată în total.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Balasze, ce zici tu nu are nicio legătură cu speța asta. Aici s-au operat documentele și abia apoi și-a dat seama că a ieșit de la TVA la încasare. Indiferent unde era bifa aia tot aici se ajungea
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Eu am vazut cazuri in care desi s-a completat au fost probleme si m-am gandit postez ca si o idee.

Scrie răspuns