sold creditor 167

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
petrici

sold creditor 167

#1 Mesaj de petrici »

s-a terminat leasing-urilel si am in balanta la 167 sold creditor 38.984,15.sa fie din diferente de curs valutar care nu au fost inregistrate pe parcursul anilor?ce pot sa fac cu acest sold?
multumesc anticipat.

tomac

Re: sold creditor 167

#2 Mesaj de tomac »

Da, poate fi din diferențe de curs. Dar poate fi și din alte cauze. Spre exemplu contabilizarea eronată la începutul contractului sau lipsa unor facturi de la societatea de leasing.
Dar dacă suma provine din diferențe de curs înregistrați 167=768 cu suma respectivă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

petrici

#3 Mesaj de petrici »

Multumesc frumos.Lipsa facturi de leasing nu s-a constatat ca altfel nu se inchidea contractul daca mai erau restante.Cat despre inregistrarea contractelor de leasing de la inceput nu am cum sa stiu daca s-au inregistrat corect, eu am preluat balanta cu soldul respectiv.
In urma cu cateva luni s-a achizitionat alta masina in leasing.Am inregistrat contractul euro cu echivalentul in lei , iar facturile vin direct in lei.La sfarsit de luna cand doresc sa fac reevaluarile de curs, imi arata suma in euro pe care am inregistrat-o la inceput.Cum pot sa reglez asta?Doar manual?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

1.Atunci treceți suma pe venituri. Dar problema e puțin mai delicată. Aceste diferențe s-ar înregistra pe 1174 pentru anii anteriori. Pot influența baza de calcul a impozitului pe venit sau a celui pe profit. Pot duce la trecere de la micro la profit, etc. Analizați cu atenție toate influențele ce pot apărea.
2.Da. Doar manual.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

petrici

#5 Mesaj de petrici »

Multumesc frumos pentru raspunsuri.O zi buna!

Scrie răspuns