Credit note pt. serviciu de transport UE
-
Credit note pt. serviciu de transport UE
Buna seara . Am intalnit o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv. Firma A din Romania , in baza unui contract , efectueaza servicii de transport marfa pentru o firma B din Germania . Transporturile au loc in toata UE .Firma germana B nu accepta emiterea unei facturi de catre firma romaneasca A pentru serviciile prestate , ci intocmeste la 2 saptamani un credit note cu suma calculata in baza km efectuati. Ulterior emiterii credit note-ului , firma germana B face viramentul in contul firmei A cu suma precizata pe credit note . Intrebarea mea ar fi : cum inregistrez totul in contabilitate si cat de corect e emiterea acestor credit note de catre firma germana ? (stiam ca acest credit note poate fi asimilat cu o factura storno) . Va multumesc .
Re: Credit note pt. serviciu de transport UE
M-ati pierdut.
Hai sa o luam de la capat:
GIGI srl (rOMANIA) face un transport pentru HELMUT (Germania)
DIn ce scrieti rezulta ca firma din Germania refuza sa ... emita factura? Ce factura sa emita firma din Germania?
GIGI nu emite el catre HELMUT factura pentru transport?
Spuneti-ne PAS cu PAS.
Hai sa o luam de la capat:
GIGI srl (rOMANIA) face un transport pentru HELMUT (Germania)
DIn ce scrieti rezulta ca firma din Germania refuza sa ... emita factura? Ce factura sa emita firma din Germania?
GIGI nu emite el catre HELMUT factura pentru transport?
Spuneti-ne PAS cu PAS.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
"Firma germana B nu accepta emiterea unei facturi de către firma romaneasca A"
HELMUT (Germania) nu accepta emiterea unei facturi de către GIGI srl (rOMANIA)
Eu zic asa: firma românească respecta legile din Romania, firma germana sa repecte legile din tara ei.
HELMUT (Germania) nu accepta emiterea unei facturi de către GIGI srl (rOMANIA)
Eu zic asa: firma românească respecta legile din Romania, firma germana sa repecte legile din tara ei.
Marian Apetre
-
De acord cu Dvs. , fiecare respectam regulile din tara noastra . Dar atunci , eu emit factura si nu tin cont de credit note care il primesc din Germania? (valoarea facturii lunara va fi egala cu valoarea celor 2 sau 3 credit note emise de catre firma germana). Si ce se va intampla cu tva-ul? Facturez cu taxare inversa , stiind totusi ca cei din Germania nu vor lua in considerare factura emisa de catre mine si nu o vor declara? Va multumesc mult pentru raspunsuri .
Nimeni din afara nu va poate ajuta.
Partenerii trebuie sa se puna de acord cu privire la respectarea legislatiei.
Comunicat cu ei, explicatile consecintele si poate se vor pricepe.
Partenerii trebuie sa se puna de acord cu privire la respectarea legislatiei.
Comunicat cu ei, explicatile consecintele si poate se vor pricepe.
Marian Apetre
Poate ca Helmut GmbH vrea factura pe diverse perioade, dar asa cum a mentionat si ApetreM trebuie discutat cu ei.
Sincer nu prea cred ca nu vor accepta o factura/invoice/rechnung din partea firmei Gigi SRL, o data ce aceasta este furnizorul serviciilor.
Sincer nu prea cred ca nu vor accepta o factura/invoice/rechnung din partea firmei Gigi SRL, o data ce aceasta este furnizorul serviciilor.
- balteanuc692
Asa e, nu accepta. Dar nemtii sau cine or fi, vor declara in VIES ce declarati dumneavoastra, indiferent daca accepta sau nu factura romaneasca. Ei vor declara dupa credit note-ul lor iar dumneavoastra dupa factura dumneavoastra. Asta e cel mai important.
Si atunci sa vezi ce varza va iesii la compararea celor doua D.390. 

-
Re: Declaratia 390
Hristos a inviat!
Rog ajutor pentru emiterea D390 in care nu apare facturarea unei prestatii serviciu catre un partener din UE.
Datele sunt:
SRL platitor de TVA, inregistrat in ROI, perioada fiscala trimestriala. Facturarea prestatiei serviciului catre client din UE apare in D300, dar nu apare in D390. Factura a fost emisa in februarie, deci se depune dupa perioada de raportare. Sa fie aceasta problema? Se face direct rectificativa?
Multumesc anticipat pentru rapsunsul prompt !
Rog ajutor pentru emiterea D390 in care nu apare facturarea unei prestatii serviciu catre un partener din UE.
Datele sunt:
SRL platitor de TVA, inregistrat in ROI, perioada fiscala trimestriala. Facturarea prestatiei serviciului catre client din UE apare in D300, dar nu apare in D390. Factura a fost emisa in februarie, deci se depune dupa perioada de raportare. Sa fie aceasta problema? Se face direct rectificativa?
Multumesc anticipat pentru rapsunsul prompt !
Ultima oară modificat Dum Apr 12, 2015 3:57 pm de către costeam368, modificat de 2 ori în total.
Poate generarea unei D.390, ca doar factura poti sa emiti.
Cum si unde ai introdus factura, precum care a fost modul de configurare a clientului?
Cum si unde ai introdus factura, precum care a fost modul de configurare a clientului?
-
Factura am introdus-o la iesiri valuta, cu TVA 0. Factura nu am emis-o in SAGA, ci in alt program( daca are vreo relevanta...)
Clientul introdus din UE are cod valid de TVA.

Clientul introdus din UE are cod valid de TVA.
N-are relevanta de unde ai emis factura, ci doar de inregistrarea ei in program.
La "tip" ai ales "factura", iar la "clienti" ai selectat la "tara" o tara din UE?
Ai verificat sa generezi D.390 pe luna din care este factura?
Ce cont ai trecut la rubrica "cont"?
La "tip" ai ales "factura", iar la "clienti" ai selectat la "tara" o tara din UE?
Ai verificat sa generezi D.390 pe luna din care este factura?
Ce cont ai trecut la rubrica "cont"?
-
1. S-a introdus ca factura(adica niciun indice).
2. La client am selectat tara din UE.
3. Am incercat sa generez D390 in luna februarie( cand este datata factura) , precum si in luna martie si la fel nu apare nimic, desi figureaza in jurnalul de vanzari si deci si in D300.
4. La cont am trecut 704.
2. La client am selectat tara din UE.
3. Am incercat sa generez D390 in luna februarie( cand este datata factura) , precum si in luna martie si la fel nu apare nimic, desi figureaza in jurnalul de vanzari si deci si in D300.
4. La cont am trecut 704.
Ai trecut cu TVA zero? Ce tara ai ales?
La mine genereaza corect. Ai vers.453 din 06.04.2015?
La mine genereaza corect. Ai vers.453 din 06.04.2015?
-
Tara este PL.
La TVA nu am trecut nimic( fiind 0).
Da, am actualizata versiunea 453.
La TVA nu am trecut nimic( fiind 0).
Da, am actualizata versiunea 453.