Ba da, prin online banking, pe la ghiseu deja de cativa ani buni n-am mai trecut.
Interesant este ca nu s-a mentionat de aceasta nou optiune la actualizarea 450.
Deci dupa cum vad la numere contine nr facturii (inclusiv seria), data facturii si suma facturii.
Mai contine ceva informatie, dar n -am reusit sa imi dau seama ce ar fi.
Buna ziua.
Generarea codului de bare pe factura merge brici, dar...
Identificatorul companiei accepta doar 5 caractere.
Conform descrierii PayPoint: (citez la capat)
Ar fi posibil ca acest identificator sa fie din 8 caractere ?
Citat:
Pentru o implementare rapida si pentru a asigura unicitate In codul de bare ar trebui sa avem urmatoarele informatii:
Identificator unic societate - CUI-ul societatii d-voastra, lungime fixa probabil 8, camp constant pentru fiecare cod de bare generat
(Optional) Cod/identificator client (din considerente sold si identificare platitor) – daca sunt dimensiuni diferite pentru valoare, campul se precompleteaza cu 0 pana la o lungime fixa . Exemplu, camp de lungime 10 caractere si cod client 1234 se reprezinta in codul de bare de forma 0000001234
Numarul de factura , idem cod client in sensul ca se alege o lungime fixa acoperitoare si se precompleteaza cu 0 dupa caz.
Valoarea facturii cu zecimale, exprimata in bani. De exemplu: 1234,57 RON apare in codul de bare de forma 123457
La fel ca la celelalte campuri se alege o lungime fixa a acestui camp in functie de necessitate si se precompleteaza cu 0 -uri. Daca ar fi lungimea 8, suma de mai sus s-ar reprezenta 00123457
(Optional) se poate adauga la sfarsit o cifra de control calculata cu un algoritm de validare, altfel campul 1 asigura specificitatea.
Codul de bare sa aiba lungime fixa de n caractere, cel mai bine sa fie numeric.
Sigur se mai pot adauga si alte informatii/campuri daca sunt necesare, cu recomandarea sa aibe o lungime fixa.