declaratia 394
declaratia 394
Buna.
Acum am observat ca in declaratia 394 in rezumat pune la numar total persoane mai putin cu 1 decat este in lista.Si acu am vazut ca asa face in fiecare luna.Oare de ce?
Este problema mare?
Ce pot face?
Acum am observat ca in declaratia 394 in rezumat pune la numar total persoane mai putin cu 1 decat este in lista.Si acu am vazut ca asa face in fiecare luna.Oare de ce?
Este problema mare?
Ce pot face?
Re: declaratia 394
La suma de control se aduna "nr total al persoanelor..." si sumele din coloanele "valoare total a bazei impozabil" si "valoare totala a tva".
Dar eu am problema la numar total al persoanelor inregistrate in scopuri tva incluse in declaratie, nu la suma de control
Scuze.
Inseamna ca ai un partener ca iti este si client si furnizor, iar la "nr total al persoanelor..." ii centralizat pe cod fiscal (presupun).

Inseamna ca ai un partener ca iti este si client si furnizor, iar la "nr total al persoanelor..." ii centralizat pe cod fiscal (presupun).
Asta este.Ai presupus bine.Atunci este ok.Mersi mult de tot!
-
Daca o factura din aprilie a fost inregistrata din greseala cu o alta suma decat cea care trebuia, trebuie sa fac rectificativa la 394?
Deci factura era introdusa, insa suma era gresita.
TVA-ul pot sa-l trec pe regularizari in luna mai?
Multumesc frumos.
Deci factura era introdusa, insa suma era gresita.
TVA-ul pot sa-l trec pe regularizari in luna mai?
Multumesc frumos.
Da, in mai vei stona factura initiala si inregistrezi corect factura, doar sa completezi "data document" cu data initiala a facturii.
-
Este vorba de o factura de achizitie.
Am gresit sumele in aprilie, adica in loc de 100 + TVA, am inregistrat-o 120 lei + TVA.
Deci pentru asta tb sa fac rectificativa la 394, nu?
N-am inteles cu stornarea, probabil dc as fi emis eu factura.
Am gresit sumele in aprilie, adica in loc de 100 + TVA, am inregistrat-o 120 lei + TVA.
Deci pentru asta tb sa fac rectificativa la 394, nu?
N-am inteles cu stornarea, probabil dc as fi emis eu factura.
Da trebuie sa depui un nou D.394.
In luna mai vei inregistra doua facturi, una cu -120 + tva (stornare) si una cu 100 + tva, ca sa apara corect in D.394 si in D.300 (la regularizari).
In luna mai vei inregistra doua facturi, una cu -120 + tva (stornare) si una cu 100 + tva, ca sa apara corect in D.394 si in D.300 (la regularizari).
-
Iar pentru decontul 300, tot in luna aprilie am emis un Bo si in loc sa-l in situatie CEC uri 401=403 am pus invers si asa mi-a luat suma exigibila in jurnal si in decont.
Mentionez ca societatea aplica TVA la incasare.
Pot sa pun tot pe regularizari la decontul pentru luna mai, ca sa nu ma mai duc cu cerere de corectie?
Mentionez ca societatea aplica TVA la incasare.
Pot sa pun tot pe regularizari la decontul pentru luna mai, ca sa nu ma mai duc cu cerere de corectie?
Daca tot nu vrei sa faci corectie de erori materiale atunci ramane sa le treci pe regularizari.
-
La o societate cu TVA la incasare, in mod eronat a fost trecuta o suma ca si exigibila in luna aprilie, respectiv 260 lei. Deci am platit mai putin cu 260 lei TVA-ul. Vreau sa regularizez acuma in mai, unde trec in decont la regularizari?
Daca trec la punctul 30 regularizari taxa dedusa, nu e corect, ca-mi scade TVA-ul de plata. Atunci trec la punctul 16 regularizari TVA colectata, dar ea nu este taxa colectata???
Multumesc!
Daca trec la punctul 30 regularizari taxa dedusa, nu e corect, ca-mi scade TVA-ul de plata. Atunci trec la punctul 16 regularizari TVA colectata, dar ea nu este taxa colectata???
Multumesc!
Totusi ce ai gresit in program? Ai uitat sa pui bifa la "TVAi"?
In acest caz, stornezi factura cu data de mai si la "data document" treci data din aprilie (astfel inchizi cele doua facturi), dupa care inregistrezi factura cu bifa la "TVAi", iar la "data document" treci din nou data din aprilie.
In acest caz, stornezi factura cu data de mai si la "data document" treci data din aprilie (astfel inchizi cele doua facturi), dupa care inregistrezi factura cu bifa la "TVAi", iar la "data document" treci din nou data din aprilie.
-
Am pus gresit un BO in meniul Cec-uri/BO, adica in loc sa inregistrez 401=403 cu 260 lei, am pus 403=401 si asa mi-a luat TVA-ul exigibil in aprilie, dar scadenta era in mai.
Si am dedus TVA mai mult cu 260 lei.
N-as vrea sa merg sa fac corectie de erori materiale la ANAF si ma gandesc cum s-o regularizez.
Multumesc!
Si am dedus TVA mai mult cu 260 lei.
N-as vrea sa merg sa fac corectie de erori materiale la ANAF si ma gandesc cum s-o regularizez.
Multumesc!