Import dintr-o societate in alta doar a salariatilor
Import dintr-o societate in alta doar a salariatilor
Buna seara, as dori sa stiu cum pot importa doar salariatii dintr-o societate creata in alta, revisal si datele aferente, in acelasi program SAGA pe acelasi calculator.
Re: Import dintr-o societate in alta doar a salariatilor
Salvare, in vechea societate si import din arhiva, in cea noua.
Ultima oară modificat Joi Iun 04, 2015 8:16 pm de către apetrem, modificat 1 dată în total.
Marian Apetre
Faceti REVISAL din firma din care exportati.
Mergeti in Registru salariati si faceti REVISALul normal.
Mergeti unde vi l-a slavat SAGA (de obicei il salveaza pe calea "C:\TEMP\REVSAL\" aici veti gasi fisierul exportat in format XML)
In firma in care doriti sa importati, mergeti la SALARIATI, si undeva pe sus aveti un buton numit PRELUARE XML din REVISAL
Firma in care veti face importul NU TREBUIE SA AIBA NICIUN SALARIAT
Mergeti in Registru salariati si faceti REVISALul normal.
Mergeti unde vi l-a slavat SAGA (de obicei il salveaza pe calea "C:\TEMP\REVSAL\" aici veti gasi fisierul exportat in format XML)
In firma in care doriti sa importati, mergeti la SALARIATI, si undeva pe sus aveti un buton numit PRELUARE XML din REVISAL
Firma in care veti face importul NU TREBUIE SA AIBA NICIUN SALARIAT
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
... sau copiezi manual foderul \PERSONAL din firma cu date(angajati)veche si o copiezi peste folderul \PERSONAL de la noua societate. 
PS atentie noua firma sa nu aiba inregistrari la salariati ca se vor sterge.!

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Chestia asta nu stiu daca este foartea sanatoasa. Mai bine un import de "stat de plata".
Copierea folderului "Personal" este cea mai sigură metodă să-ți bușești datele. Să devalidezi o factură ce să ducă la ștergerea notei contabile de la salarii de exemplu
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
eu am incercat apoi am facut anul trecut la o firma si merge f bine. nu a fost nici o problema.
faceti o salvare de siguranta inainte, testati ce am scris anterior, verificati rezultatul dupa copiere, daca nu va place restaurati arhiva initiala. Si totul e la fel.
la mine a mers f bine. ceilalti colegi nu stiu cum au procedat.
Atentie doar sa fie aceeasi versiune de SAGA.
faceti o salvare de siguranta inainte, testati ce am scris anterior, verificati rezultatul dupa copiere, daca nu va place restaurati arhiva initiala. Si totul e la fel.
la mine a mers f bine. ceilalti colegi nu stiu cum au procedat.
Atentie doar sa fie aceeasi versiune de SAGA.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Repet: este cea mai sigură cale spre bușirea datelor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspunsuri.
Daca iau fisierul din Revisal si il instalez in firma noua numerele si tot ce am bagat nu vin in ordine . Nimic nu mai seamana cu ce am in original. Nu pastreaza datele deloc si toti apar ca fiind modificat in ziua respectiva. Numerele de contract schimbate etc.. E o varianta pentru o societate care are un singur salariat.
Nu imi vine sa risc sa mut folderul de personal...
Daca iau fisierul din Revisal si il instalez in firma noua numerele si tot ce am bagat nu vin in ordine . Nimic nu mai seamana cu ce am in original. Nu pastreaza datele deloc si toti apar ca fiind modificat in ziua respectiva. Numerele de contract schimbate etc.. E o varianta pentru o societate care are un singur salariat.
Nu imi vine sa risc sa mut folderul de personal...
Poti sa descrii ce ai pe fiecare calculator si ce vrei exact?
Din cate am inteles eu pe pc1 ai lucrat totul in afara de salariti, iar pe pc2 ai facut salariul, iar acum vrei sa importi tot ce este salariat de pe pc2 in pc1, corect?
Totusi ce perioada vrei sa importi din pc 2?
Din cate am inteles eu pe pc1 ai lucrat totul in afara de salariti, iar pe pc2 ai facut salariul, iar acum vrei sa importi tot ce este salariat de pe pc2 in pc1, corect?
Totusi ce perioada vrei sa importi din pc 2?
PC1 de la societate are tot la zi, personalul este lucrat in Saga
PC2 contabilitate are la zi pana la sfarsitul lui aprilie.
Acum mi-a trimis baza de date inapoi, ei nu au lucrat decat la partea strict de contabilitate fara salarii au verificat doar datele si au facut si unele modificati. Eu pot sa adaug datele din mai peste baza de date prin sectiunea de import insa nu pot sa fac si modificarile de personal fara sa denaturez revisalul pe care il lucrez doar in saga.
Imi trebuie baza de date de la contabilitate, la care sa adaug luna mai si sa o retrimit la contabilitate. Asta ar trebui sa fac lunar.
Si sincer sunt in pana de idei.
PC2 contabilitate are la zi pana la sfarsitul lui aprilie.
Acum mi-a trimis baza de date inapoi, ei nu au lucrat decat la partea strict de contabilitate fara salarii au verificat doar datele si au facut si unele modificati. Eu pot sa adaug datele din mai peste baza de date prin sectiunea de import insa nu pot sa fac si modificarile de personal fara sa denaturez revisalul pe care il lucrez doar in saga.
Imi trebuie baza de date de la contabilitate, la care sa adaug luna mai si sa o retrimit la contabilitate. Asta ar trebui sa fac lunar.
Si sincer sunt in pana de idei.
Scuze, dar am cam pierdut firul.
Cel mai bine este ca acele modificari pe care a facut contabilitatea sa-l faci si tu in baza ta de date, astfel nu se pierde nimic.
Daca pe pc1 tu tii toata evidenta, inclusiv salarii, dupa care este trimis catre pc2 contaiblitate, acum ar trebui sa stim ce se preia la contabilitate.
Cea mai buna solutie este ca tu sa trimiti baza de date, ei sa faca repede modificarile necesare (pana atunci tu nu faci nimic in program) si iti retrimit baza de date si il restaurezi si incepi sa lucrezi mai departe.
Daca contabilitatea ar prelua doar o parte din datele tale si n-ar mai trimite nimic inapoi catre tine atunci ar fi mai simplu, dar din pacate nu asta se intampla.
Incearca sa trimiti un e-mail echipei Saga poate ei iti pot da o solutie mai optima pentru modul cum lucrati.

Cel mai bine este ca acele modificari pe care a facut contabilitatea sa-l faci si tu in baza ta de date, astfel nu se pierde nimic.
Daca pe pc1 tu tii toata evidenta, inclusiv salarii, dupa care este trimis catre pc2 contaiblitate, acum ar trebui sa stim ce se preia la contabilitate.
Cea mai buna solutie este ca tu sa trimiti baza de date, ei sa faca repede modificarile necesare (pana atunci tu nu faci nimic in program) si iti retrimit baza de date si il restaurezi si incepi sa lucrezi mai departe.
Daca contabilitatea ar prelua doar o parte din datele tale si n-ar mai trimite nimic inapoi catre tine atunci ar fi mai simplu, dar din pacate nu asta se intampla.
Incearca sa trimiti un e-mail echipei Saga poate ei iti pot da o solutie mai optima pentru modul cum lucrati.
Dacă mai dai astfel de sfaturi vei fi banat pe forum pentru o perioadă nedeterminată!herganiec scrie:... sau copiezi manual foderul \PERSONAL din firma cu date(angajati)veche si o copiezi peste folderul \PERSONAL de la noua societate.
Lucru valabil pentru toți care fac același lucru.
Salut!
Am problema la import date salarii din alta baza de date saga in baza de date unde am lucrat contabilitatea pt ca butonul de import date din arhiva generata de saga nu este activ,Am trecut la varianta web,asta sa fie problema si cum pot importa salariati din alta baza de date cu tot cu istoric.
Am problema la import date salarii din alta baza de date saga in baza de date unde am lucrat contabilitatea pt ca butonul de import date din arhiva generata de saga nu este activ,Am trecut la varianta web,asta sa fie problema si cum pot importa salariati din alta baza de date cu tot cu istoric.
- balazse246
Poate ajuta:
Incearca sa il testezi.
Dupa punctul 4 ai putea face import de date pentru partea de salariati si state salarii.tomac scrie: ↑Mie Feb 05, 2025 4:34 pm 1. Se creează firma local
2. Se salvează datele din WEB și se restaurează în firma nou creată.
3. Se mai creează firma încă o dată și se preiau soldurile din cea creată la pasul 1
4. se salvează datele imediat după preluare
5. intru pe web pe firma aceea și fac restaurarea salvării datelor de la pct.4
Pot șterge firma creată la pct.3 - cea în care am preluat datele. Firma de la pct.1 va conține, local, datele ce anterior existau în WEB înainte de preluare.
Incearca sa il testezi.