Buna!
Societatea a incheiat o asigurare privata pentru angajati in caz de accident sau moarte.
Platim trimestrial o suma.Eu am inregistrat suma pe 613.
Nu stiu daca este corect acolo. Oare pe contul 6455 cand se inregistreaza?
Multumesc!
asigurare accidente
Re: asigurare accidente
Dacă beneficiile asigurării revin salariaților atunci e un avantaj de natură salarială și se include în brut.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Salariatii primesc bani efectiv in caz de accident.
Pana atunci firma plateste 175 ron prima de asigurare trimestrial si atat.Daca includ in stat atunci primesc lunar o suma in plus care nu li se cuvine.
Suma de 175 ron se plateste firmei de asigurare nu angajatilor.
Pana atunci firma plateste 175 ron prima de asigurare trimestrial si atat.Daca includ in stat atunci primesc lunar o suma in plus care nu li se cuvine.
Suma de 175 ron se plateste firmei de asigurare nu angajatilor.
Banii pe asigurare în caz de accident îi primesc angajații. Deci beneficiarii sunt angajații respectivi.
Chiar dacă firma platește asigurare de 175lei trimestrial pt asigurarea lor se considera avantaj în natura (se adaugă la salariu în luna respectivă, ca un beneficiu și se și rețin tot 175 pt că se virează la firma de asigurări)
Deci.. angajatul respectiv va primi mai puțin rest de plata decât acum deoarece se adaugă 175 lei la brut (se impozitează, bla bla) se reține 175lei și restul e clar mai mic.
Chiar dacă firma platește asigurare de 175lei trimestrial pt asigurarea lor se considera avantaj în natura (se adaugă la salariu în luna respectivă, ca un beneficiu și se și rețin tot 175 pt că se virează la firma de asigurări)
Deci.. angajatul respectiv va primi mai puțin rest de plata decât acum deoarece se adaugă 175 lei la brut (se impozitează, bla bla) se reține 175lei și restul e clar mai mic.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”