Buna ziua,
Nu am mai avut pana acum situatia asta asa ca va rog pe d-voastra sa ma ajutati.
O societate Agricola platitoare de TVA ,inregistrata in ROI ,achizitioneaza la sfarsitul lunii iunie un utilaj agricol de la o firma austriaca care are filiala si in Bulgaria.Utilajul este cumparat in rate,cu contract ,prima rata am platit-o acum celelalte doua urmand sa le platim anul viitor.
Utilajul ni l-au adus de la firma din Bulgaria,cod valid de Bulgaria 131000 euro.
Asigurarea utilaj 2500 euro ne-a facut-o firma din Austria,cod valid de Austria.
Am doua facturi in euro una,cod de Bulgaria,una cod de Austria ale aceleiasi firme.
Eu am inregistrat in SAGA intrari valuta utilaju in 2131,utilaj tehnologic cod de Bulgaria,iar asigurarea am inregistrat-o pe nedefinit cont 613 cod Austria,la cursul euro din ziua respectiva pentru ca plata primei rate am facut-o in lei la banca in Austria.
Intrebarea mea este cum inregistrez in 390,utilajul la A achizitie intracomunitara si asigurarea pe S achizitie intracomunitara de servicii sau P prestare intracomunitara de servicii,in lei ,la cursul euro de atunci ,pe fiecare factura cu codul tarii ei?
Va multumesc anticipat!
DECLARATIA 390
Re: DECLARATIA 390
Asigurarea nu se declară în D390. Așa că o operați ca factură simplă, fără taxare inversă. Doar factura pentru utilaj o operați cu taxare inversă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.