711 in loc de 712

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
carstoiur

711 in loc de 712

#1 Mesaj de carstoiur »

Salut din nou. Azi mi-am prins urechile in toate discutiile (nu stiu daca le-am citit chiar pe toate) privind 331 = 711 si 332 = 712.

Am un proiect ce se implementeaza in mai multe luni. O parte din marfa o am deja pe stoc, alta urmeaza sa vina. Acum, cu toate ca nu fac productie, inteleg ca trebuie sa folosesc contul 332 - Servicii in curs de executie.

Am urmat pasii pe care i-am gasit in discutiile anterioare de pe forum:

- am configurat societatea: bifa - productie pentru ciclu de executie mai mult de o luna
- am modificat la tipuri de articole/servicii, la produs finit: bifa si la nestocat
- marfa pe care o aveam pe stoc am transferat-o in materie prima (e corect ???)
- am inceput "productia": am validat consumul de materie prima fara a valida si produsul finit, urmind sa il validez la finalizarea implementarii.
- am inchis luna si 332 se inchide cu 711

In luna urmatoare continui procesul de productie, la final validez productia si o facturez clientului.

(Am gasit pe forum ca daca am si alte cheltuieli pentru aceste lucrari, ex: salarii adaug consumurile pe nedefinit si la validare se va genera 332 = 712, eu nu am reusit sa ajung la acest 712)

La final vand produsul finit deci 7015.

Unde e 712? Unde l-am ratat?

Merci

scortarum

Re: 711 in loc de 712

#2 Mesaj de scortarum »

1. Bifează la configurare societăți - pagina setări diverse - Producție cu ciclu lung de fabricație
2. În Fișiere - Tipuri articole poți fie să modifici tipul de produs finit existent, fie să creezi unul similar, cu denumire schimbată și căreia spre deosebire de primul să-i pui bifă și la "Nestocat". Concret vei avea bifă la "Vandabil", "Produ" și la "Nestocat"
3. În Fișiere - Articole îți creezi, pentru fiecare lucrare/șantier sau cum dorești un articol cărui îi atașezi tipul de produs finit (modificat) sau cel creat urmând indicațiile anterioare
4. În Fișiere - Gestiuni îți creezi gestiuni după cum dorești, dar trebuie să ai cel puțin o gestiune definită
5. Orice material folosit la lucrare îl vei încărca pe tipul corespunzător. La recepția lor le vei încărca cantitativ-valoric pe articolul creat în gestiunea dorită
6. Vei deschide în Fișiere - Producție câte o linie pentru fiecare lucrare definită la punctul 3.
7. În partea de consumuri din producție, pentru fiecare lucrare, vei opera consumurile specifice. Acele elemente, nestocate, cheltuieli corespunzătoare lucrării în curs de execuție le vei culege în partea de consumuri pe tip nedefinit. Spre exemplu, dacă ai salarii și alte cheltuieli atribuibile lucrărilor în curs de execuție, adaugi la consumuri pe "Nedefinit" o linie la care pe cantitate pui 1 și la preț pui valoarea elementelor de cheltuială.
8. Fiecare consum/element de cheltuială se validează. Partea de sus se validează abia la data (modificată corespunzător prealabil) la care lucrarea este finalizată. Validarea consumurilor aferente unui astfel de "produs" va duce la generarea notei 332=712 cu valoarea consumurilor specifice operate în producție și 712=332 cu data de 1 a lunii următoare.

P.S Tomac dixit

carstoiur

Re: 711 in loc de 712

#3 Mesaj de carstoiur »

Mulțam frumos de răspuns. Exact dupa asta m-am ghidat si eu însă ceva nu am făcut bine. Mai încerc maine poate "apare" si 712-ul meu. Seara buna

Scrie răspuns