vanzare marfa bon fiscal/ descarcare gestiune

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
iona701

vanzare marfa bon fiscal/ descarcare gestiune

#1 Mesaj de iona701 »

buna ziua,
folosesc programul de cateva luni si inca nu stiu sa il gestionez corect,pe masura ce activitatea firmei creste ma descurc mai greu, asa ca va cer ajutorul,

- am introdus facturi de marfa denumind fiecare produs ( ex: cafea,cola,fanta ... etc)
- la fiecare produs creat am adaugat pret de vanzare cu tva ( ex. fanta = 3.5 ron)
- nota de receptie este ok
- pana aici totul bine dar acum trebuie sa introduc BF vanzare catre clienti pe baza raportului Z
- am constatat ca unele bonuri emise de gestionar sunt gresite( ex. inverseaza cantitatea cu pretul / bate fanta in loc de cola... etc) din acest motiv Nu pot descarca gestiunea zilnic pe produse, sau imi rapeste prea mult timp sa verific ce produse a inversat atunci cand programul ma anunta ceva de genul "stoc epuizat"
- vreau sa renunt la "introducerea " pe sortimente a marfii si as vrea sa introduc factura de la furnizor cu valoarea totala + adaos ( ex. fc. Metro : cantitate 1 cu val. fara TVA 1000 ron / adaos ( cf receptiei intocmita de gestionar)500 ron
- problema intervine la vanzare : - introduc la "iesiri " client = "vz mf numerar" cont corespondent 5311
- in fereastra de jos "adaug " marfa 1 buc 80 ron fara tva cf Z = PRIMESC MESAJ CA PRETUL DE VANZARE ESTE MAI MIC DECAT CEL DE CUMPARARE"

cum trebuie sa inregistrez? ce nu am creeat corect?
nota contabila de adaos si descarcare o introduc manual la "articole contabile" ?

multumesc,

balazse

Re: vanzare marfa bon fiscal/ descarcare gestiune

#2 Mesaj de balazse »

Daca vrei sa treci de la cantitativ-valoric la global-valoric atunci trebuie sa creezi o gestiune global-valorica, a faci setarile necesare, precum sa transferi bunurile din evidenta cantitativ-valorica in cea global-valorica (aici atat la intrari, cat si la iesiri vei lucra pe "nedefinit").
Citeste aici cum sa faci transferul de pe o gestiune pe alta (doar ca in cazul tau vei storna bunurile de pe gestiunea cantitativ-valoric si vei inregistra pe nedefinit pe global-valoric):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=31273

Scrie răspuns