va rog spuneti-mi si mie : am salariat cu 2 copii in intretinere = deducere suplimentara 200 lei amandoi , pana acum . Vad ca pe luna iulie statul de plata a calculat deducerea 190lei in loc de 200. spuneti-mi va rog e o greseala sau s-a schimbat ceva. Am cautat si eu ceva despre schimbare dar n-am gasit...
Probabil ca salariul minim e acum de 1050 lei ? are vreo legatura ?
deducere suplimentara
Re: deducere suplimentara
Ți-ai răspuns la întrebare. Sub 1000lei deducerea era 200.
-
si atunci de ce cand ma uit in statul de plata imi arata deducerile ca inainte : 200 lei, dar restul socoteste bine( impozit, rest de plata) , adica cu 190 lei deducere. Iar cand printez , imi arata cu 190 si calculele la fel , bune. Unde e problema?
Deducerea creste progresiv, cu 100 de lei pentru fiecare persoana declarata “in intretinere” de salariat catre angajator. Indiferent daca o persoana intra in intretinere de la 1 ale lunii sau pe parcursul lunii, salariatul va beneficia de deducerea personala aferenta acestuia, in suma integrala aferenta unei luni intregi.
Astfel, la un venit brut mai mic sau egal cu 1.000 de lei brut, angajatul va beneficia de urmatoarele deduceri personale:
250 lei pentru salariatii care nu au persoane in intretinere;
350 lei pentru salariatii care au o persoana in intretinere;
450 lei pentru salariatii care au 2 persoane in intretinere;
550 lei pentru salariatii care au 3 persoane in intretinere;
650 lei pentru salariatii care au 4 persoane in intretinere.
Pentru salariatii care realizeaza un venit brut cuprins intre 1.001 lei si 3.000 lei inclusiv, valoarea deducerii personale este regresiva si se calculeaza, conform OMFP nr. 1016/2005, dupa formulele urmatoare:
250 x [1-(VBL- 1.000)/2.000] pentru salariatii care nu au persoane in intretinere;
350 x [1-(VBL-1.000)/2.000] pentru salariatii care au o persoana in intretinere;
450 x [1-(VBL-1.000)/2.000] pentru salariatii care au 2 persoane in intretinere;
550 x [1-(VBL-1.000)/2.000] pentru salariatii care au 3 persoane in intretinere;
650 x [1-(VBL-1.000)/2.000] pentru salariatii care au 4 persoane in intretinere.
Salariatii care realizeaza un venit brut de peste 3.000 de lei nu beneficiaza de deducere personala nici pentru ei insisi, nici pentru persoanele aflate in intretinerea lor. Nu se acorda deducere personala pentru personalul trimis in misiune permanenta in strainatate.
Deducerea personala se acorda persoanelor angajate pe teritoriul Romaniei cu contract individual de munca, indiferent de natura acestuia (norma intreaga / timp partial, pe durata determinata /nedeterminata etc.) exclusiv la acel angajator unde salariatul isi declara functia de baza. Se acorda de catre angajatorii cu sediul sau domiciliul in Romania, pentru veniturile din salarii, realizate de persoanele incadrate cu contract individual de munca in conditiile de mai sus.
Valoarea deducerii personale nu se fractioneaza in cadrul lunii, ea se acorda o singura data in luna de catre un singur angajator. In practica, se acorda la angajatorul unde salariatul are inca in vigoare contractul individual de munca la data 01 a lunii pentru care se calculeaza statul de plata.
Astfel, la un venit brut mai mic sau egal cu 1.000 de lei brut, angajatul va beneficia de urmatoarele deduceri personale:
250 lei pentru salariatii care nu au persoane in intretinere;
350 lei pentru salariatii care au o persoana in intretinere;
450 lei pentru salariatii care au 2 persoane in intretinere;
550 lei pentru salariatii care au 3 persoane in intretinere;
650 lei pentru salariatii care au 4 persoane in intretinere.
Pentru salariatii care realizeaza un venit brut cuprins intre 1.001 lei si 3.000 lei inclusiv, valoarea deducerii personale este regresiva si se calculeaza, conform OMFP nr. 1016/2005, dupa formulele urmatoare:
250 x [1-(VBL- 1.000)/2.000] pentru salariatii care nu au persoane in intretinere;
350 x [1-(VBL-1.000)/2.000] pentru salariatii care au o persoana in intretinere;
450 x [1-(VBL-1.000)/2.000] pentru salariatii care au 2 persoane in intretinere;
550 x [1-(VBL-1.000)/2.000] pentru salariatii care au 3 persoane in intretinere;
650 x [1-(VBL-1.000)/2.000] pentru salariatii care au 4 persoane in intretinere.
Salariatii care realizeaza un venit brut de peste 3.000 de lei nu beneficiaza de deducere personala nici pentru ei insisi, nici pentru persoanele aflate in intretinerea lor. Nu se acorda deducere personala pentru personalul trimis in misiune permanenta in strainatate.
Deducerea personala se acorda persoanelor angajate pe teritoriul Romaniei cu contract individual de munca, indiferent de natura acestuia (norma intreaga / timp partial, pe durata determinata /nedeterminata etc.) exclusiv la acel angajator unde salariatul isi declara functia de baza. Se acorda de catre angajatorii cu sediul sau domiciliul in Romania, pentru veniturile din salarii, realizate de persoanele incadrate cu contract individual de munca in conditiile de mai sus.
Valoarea deducerii personale nu se fractioneaza in cadrul lunii, ea se acorda o singura data in luna de catre un singur angajator. In practica, se acorda la angajatorul unde salariatul are inca in vigoare contractul individual de munca la data 01 a lunii pentru care se calculeaza statul de plata.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”