Buna ziua,
M-am blocat la inregistrarea unui DVI, imi calculeza bine baza impozabila ptr TVA, dar TVA-ul nu mi-l calculeaza ca pe DVI. Valoarea bunurilor+ comisionul vamal si nu ia in calcul factura de transport. Factura de transport am introdus-o la Facturi asociate. Oare unde gresesc?
Nu stiu daca ar trebui sa utilizez 'Pozitii tarifare''.
Va multumesc tuturor!
O zi buna!
DVI - inregistrare
Re: DVI - inregistrare
La importuri - pentru a preintampina rotunjirile sau lucrul cu 18 zecimale, SAGA a introdus posibilitatea repartizartii proportionale a TVA sau-si a comisionului/taxelor vamale pe fiecare pozitie din factura.
Admitem ca aveti TVA 360 lei, si taxe vamale 15 lei.
Mergeti la pozitii tarifare, treceti pe primul rand
TVA+TX VAMALE
Apoi la coloana de TVA treceti suma 360 iar in dreptul coloanei de taxe vamale treceti 15, salvati
Cand adugati in ecranul de jos, marfuri, sau servicii sau orice, prima PRIMA coloana alegeti TVA+TX VAMALE (pentru ca SAGA va introduce o noua coloana).
Va merge perfect
Admitem ca aveti TVA 360 lei, si taxe vamale 15 lei.
Mergeti la pozitii tarifare, treceti pe primul rand
TVA+TX VAMALE
Apoi la coloana de TVA treceti suma 360 iar in dreptul coloanei de taxe vamale treceti 15, salvati
Cand adugati in ecranul de jos, marfuri, sau servicii sau orice, prima PRIMA coloana alegeti TVA+TX VAMALE (pentru ca SAGA va introduce o noua coloana).
Va merge perfect
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Intervin si eu cu intrebarea... am introdus dvi conform indicatiilor ( cu pozitie tarifara Tx vama+ tva) imi face bine inregistrarea facturii ( 371=%, 401; 446; 462 tva) dar deoarece firma este neplatitoare de tva si acest tva platit in vama ar trebui sa intre in pretul marfii si nu intra.... daca ma uit in nota de receptie imi apare pretul format din pretul de achizitie + taxe vamale mai putin tva-ul care e separat . Cum trebuie sa procedez ca sa fie bine, pentru ca astfel am rulajul debitor contului 371 incarcat cu acel tva dar descarcarea de gestiune se face la pretul fara tva...Unde gresesc? Va rog din suflet ajutati-ma ...Multumesc.
Puneți TVA cumulat cu taxa vamală, pe coloana de taxe.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult si scuze, intre timp am citit ca s-a mai raspuns.... as mai avea o intrebare Daca am si transport pe factura de import... transport de la acelasi furnizor , cum inregistrez ca sa fie in pretul marfii? Am incercat sa intoduc in facturi asociate ca la intrarile in lei dar vad ca nu imi repartizeaza automat. Mai trebuie sa fac ceva? Imi cer scuze daca insist dar chiar nu am reusit sa gasesc greseala.
Completați valoare transportului în coloana Repartizat din ecranul de poziții tarifare. Și facturile le lăsați operate la facturi asociate.
Buna,
am o facturi de intrare din China (firma mea este neplatitoare de tva).
Am introdus suma tva in pozitii tarifare si in ian 2022 nota contabila aferenta tva-ului este 635 la 462
factura din februarie aceeasi intrare tva saga o contabilizeaza 635 la 4423,oare unde gresesc?
am o facturi de intrare din China (firma mea este neplatitoare de tva).
Am introdus suma tva in pozitii tarifare si in ian 2022 nota contabila aferenta tva-ului este 635 la 462
factura din februarie aceeasi intrare tva saga o contabilizeaza 635 la 4423,oare unde gresesc?
Dacă vreți să vi se includă taxa în prețul de achiziție, du puneți nimic la TVA dacă sunteți neplătitor de TVA. Puneți suma la taxe vamale și vi se va include în cost.