Buna ziua,
As dori sa stiu daca in declaratia 394 se trece si tva pentru livrarile cu taxarea inversa sau doar baza.
Va multumesc.
394 - taxarea inversa
Re: 394 - taxarea inversa
Și TVA. Deși e ilogic.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
petrescum313
Atunci o sa trebuiasca sa fac rectificative. Tocmai asa am considerat si eu, beneficiarul este obligat la plata taxei.
Nultumesc.
Nultumesc.
-
mandeala464
Cred ca este o neintelegere.
Se face taxare inversa daca si furnizorul si clientul sunt inreg in scopuri de TVA.
In factura emisa se scrie taxare inversa, dar nu se evidentiaza.
Clientul evidentiaza TVA si in D300 va fi inregistrata factura cu TVA si la achizitii si la livrari.
Deci TVA nu se plateste nici de catre furnizor... si cu atat mai putin de catre client.
(deci nu plateste beneficiarul final)
In D394 se trece si baza si tva la factura cu taxare inversa.
Se face taxare inversa daca si furnizorul si clientul sunt inreg in scopuri de TVA.
In factura emisa se scrie taxare inversa, dar nu se evidentiaza.
Clientul evidentiaza TVA si in D300 va fi inregistrata factura cu TVA si la achizitii si la livrari.
Deci TVA nu se plateste nici de catre furnizor... si cu atat mai putin de catre client.
(deci nu plateste beneficiarul final)
In D394 se trece si baza si tva la factura cu taxare inversa.
Nu e nicio o neînțelegere. E vorba strict de modul de completare a d394 nu a e vorba de nimic altceva.
Totuși, SAGA generează corect D394 dacă la livrări se alege T și nu se completează procentul de TVA.
Totuși, SAGA generează corect D394 dacă la livrări se alege T și nu se completează procentul de TVA.
-
mandeala464
Eu am facut postarea deoarece petrescum313 a scis ca beneficiarul este obligat la plata taxei.
Așa și este. Doar că face plata prin decont folosind mecanismul taxării inverse.
-
costanc757
Plata taxei adica, cu alte cuvinte ....beneficiarul este obligat sa faca 4426= 4427