Achizitie software

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
borbelya914

Achizitie software

#1 Mesaj de borbelya914 »

Buna ziua,

Am o factura pentru achizitionarea unei licente emisa de o societate din Australia care trece pe factura un VAT cu EU in fata...am inteles ca este cod valid (o facilitate oferita de Marea Britanie) desi in VIES eu nu-l pot verifica.
Pe factura imi scriu <reverse charge: Vat act 1994 Section 55A applies; Vat to be accounted fo by ....at the standard rate of Vat based on Vat exclusive selling price shown above>
Am inteles ca este taxare inversa, ca nu se raporteaza in D390 si ca trebuie trecuta pe niste randuri speciale in decontul de TVA.
Imi puteti spune si mie cum este corect sa inregistrez factura? Sa aleg la tip T sau U?
Si daca stie cineva pe care randuri din decont trebuie sa mearga? Daca nu cer prea mult poate si baza legala cu privire la acest tip de achizitii?

Va multumesc!

balteanuc692

Re: Achizitie software

#2 Mesaj de balteanuc692 »

Alegeti T. Aplicati taxare inversa, conform art. 150 alin. (2). In decont treceti la rd. 7 si rd. 20.

borbelya914

#3 Mesaj de borbelya914 »

Multumesc de raspuns balteanuc692, dar daca pun taxare inversa imi duce achizitia in jurnalul de vanzari.
Daca aleg E le duce bine, dar nu stiu daca este corect.

balteanuc692

#4 Mesaj de balteanuc692 »

PAi unde introduceti factura, la intrari sau la iesiri? :O

borbelya914

#5 Mesaj de borbelya914 »

La intrari...dar v-am mentionat ca societatea este de Australia se aplica taxare inversa dar are un cod pe care nu pot sa-l verific in VIES deoarece este cu EU in fata.
Am trecut la tara Australia, iar la cod ...codul fara EU.
De luat nu o ia in D390, ceea ce este corect, dar la listare jurnale, factura apare trecuta la iesiri(vanzari) in loc de intrari(cumparari).
Daca aleg <E> in loc de <T>, factura este dusa corect in jurnale.
Nu stiu insa daca aceasta achizitie apartine de litera <E>.

Sper ca am fost suficient de explicita si va multumesc pentru ajutor.

Din greseala in loc sa raspund am creat alt subiect....scuze!

balteanuc692

#6 Mesaj de balteanuc692 »

Am facut o proba, imi trece in jurnalul de cumparari cod 15-16 - Cumparari pentru care cumparatorul este obligat la plata tva art. 150

borbelya914

#7 Mesaj de borbelya914 »

Daca trec T la factura apare asa cum mi-ai spus... in jurnalul de cumparari 15-16 ....dar imi apare si la jurnalul de vanzari 10, ceea ce nu este corect.
Incep sa ma dispere facturile astea... :(
Nu stiu cum sa le operez ca sa fie corect....Din tot ce am incercat doar varianta cu E duce facturile corect...dar nu-s convinsa ca e bine.
S-a mai intalnit cineva cu asa situatii?
Trebuie sa trimit declaratiile si nu stiu ce sa fac.

Scrie răspuns