buna ziua
am un angajat care a lucrat in perioada aprilie -august cu carte de munca atit la mine(norma partiala) cit si in alta parte cu norma intreaga....am aflat ca eu nu trebuia sa aplic deducerea personala la calculul impozitului pe salariu si deci trebuie sa platesc o diferenta la impozitul pe salariu de 150 ron,pe perioada aprilie-august...am incercat cu rectificativa,dar acolo nu-mi apare numele, acum fiind in octombrie,am incercat modificari in statele de plata(cu tot tacimu ce urmeaza datorita acestor modificari) dar nu sint lasat...cum sa procedez tehnic in program....multumesc anticipat
rectificativa?
Re: rectificativa?
1. Faceți o salvare a bazei de date.
2. Listați o fișă a contului 444
3. Intrați la Fișiere-Salariați și apăsați modific după ce vă poziționați pe numele salariatului respectiv. Apoi debifați opțiunea "Funcție de bază" și salvați
4. De-validați statele de salarii din perioada dorită. Apăsați modific, în statul de salarii, doar pe numele salariatului pentru ca programul să recalculeze sumele. Salvați și re-validați
5. Apăsați butonul "Declarația 112" și apoi "Actualizare date" în ecranul de generare a D112. Re-generați D112 dar înainte de a genera pdf-ul puneți bifă la "Rectificativă". De asemenea este indicat ca înainte de a apăsa butonul de generare a d112 să faceți ceva cu pdf-ul depus inițial și recipisa aferentă. Să le salvați (să le copiați undeva) în altă locație pentru a evita rescrierea pdf-ului inițial.
6.În articole contabile veți modifica suma de la 444 la suma inițială. Filtrați în ecranul de articole contabile articolele din perioada 01/04-31/08 pe tip "Salarii" și corectați suma de la 444 de la articolele de tip
421=%
.....444
....4312
....4372
...
Și salvați
Apoi în septembrie întocmiți o notă contabilă de tip 461=444 cu diferența dintre impozitul datorat în urma recalculării și impozitul caclulat și înregistrat inițial.
2. Listați o fișă a contului 444
3. Intrați la Fișiere-Salariați și apăsați modific după ce vă poziționați pe numele salariatului respectiv. Apoi debifați opțiunea "Funcție de bază" și salvați
4. De-validați statele de salarii din perioada dorită. Apăsați modific, în statul de salarii, doar pe numele salariatului pentru ca programul să recalculeze sumele. Salvați și re-validați
5. Apăsați butonul "Declarația 112" și apoi "Actualizare date" în ecranul de generare a D112. Re-generați D112 dar înainte de a genera pdf-ul puneți bifă la "Rectificativă". De asemenea este indicat ca înainte de a apăsa butonul de generare a d112 să faceți ceva cu pdf-ul depus inițial și recipisa aferentă. Să le salvați (să le copiați undeva) în altă locație pentru a evita rescrierea pdf-ului inițial.
6.În articole contabile veți modifica suma de la 444 la suma inițială. Filtrați în ecranul de articole contabile articolele din perioada 01/04-31/08 pe tip "Salarii" și corectați suma de la 444 de la articolele de tip
421=%
.....444
....4312
....4372
...
Și salvați
Apoi în septembrie întocmiți o notă contabilă de tip 461=444 cu diferența dintre impozitul datorat în urma recalculării și impozitul caclulat și înregistrat inițial.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Din pacate m-am impotmolit la pasul 5 .nu-mi ia nicicum rectificativa..daca bifez prima data actualizae date nu se intimpla nimic ,daca ii dau prima data butonul de rectificativa se dezactiveaza actualizare date si daca fortez si trec mai departe imi face d 112 normal pe septembrie unde angajatul nu mai apare.....am incercat sa introduc manual numai suma de la impozitul pe salariu debifind celelalte creante dar mai departe (pe urmatoarele pagini)se continua cu datele celuilalt angajat(sume ,nume,cnp etc)...nu stie (sau nu stiu eu
) sa-mi ia in calcul (d112) numai nenorocita aia de diferenta datorata statului la impozitul pe salariu si sa specifice ca apartine respectivului fost angajat..
. ..mentionez ca eu am trimis d112 (cea normala) pe septembrie.....multumesc oricum

Cred că e o neînțelegere. Trebuie să depuneți declarație rectificativă pentru fiecare lună în parte din aprilie până la august. Nu să rectificați septembrie trecând diferența cumulată a impozitului. În septembrie nu are cum să apară persoana în D112 dacă e plecat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.