Va rog AJUTOR pentru un biet incepator!

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ionitab809

Va rog AJUTOR pentru un biet incepator!

#1 Mesaj de ionitab809 »

Buna ziua!
Folosesc programul C de fix 4 zile, l-am "descoperit" pas cu pas, dar m-am impotmolit azi la plata unei facturi in dolari din contul de lei. Furnizorul este din SUA, importam servicii de la el, am introdus factura pe "Intrari in valuta", taxare inversa (stiu ca la importuri servicii se aplica taxarea inversa . . . sau nu stiu bine???). Am intrat pe banca sa operez plata, am solicitat "cu inregistrarea diferentelor de curs", am bifat ce a mai fost de bifat (op cu valuta la inregistrarea societatii, chestia cu curs BNR) si nu pot sa salvez operatiunea pt ca dif de curs nu se duce nicaieri si la incercare de salvare apare mesajul: "suma ramasa nu este nula", dif fiind tocmai dif.de curs valutar.

Le multumesc anticipat celor care vor fi induiosati de situatia mea :? :?

ionitab809

Re: Va rog AJUTOR pentru un biet incepator!

#2 Mesaj de ionitab809 »

Revin! Am incercat sa merg pe factura si apoi pe plata si a mers. Dar am facut oare bine?

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Poate te ajuta cele postate aici (in loc de 581 poti utiliza si 999):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=26102

costanc757

#4 Mesaj de costanc757 »

Eu stiu ca taxarea inversa se aplica doar la statele care sunt membre ale UE , dar poate nu stiu eu bine ...

fagarasa176

#5 Mesaj de fagarasa176 »

Norme Codul Fiscal scrie:Norme metodologice:
ART. 133
(8) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, prestate de prestatori stabiliţi în România către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliţi în afara Comunităţii sau, după caz, prestate de prestatori stabiliţi în afara Comunităţii către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliţi pe teritoriul României, urmează aceleaşi reguli ca şi serviciile intracomunitare în ceea ce priveşte determinarea locului prestării şi celelalte obligaţii impuse de prezentul titlu, dar nu implică obligaţii referitoare la declararea în declaraţia recapitulativă, conform prevederilor art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent dacă sunt taxabile sau dacă beneficiază de scutire de taxă, şi nici obligaţii referitoare la înregistrarea în scopuri de TVA specifice serviciilor intracomunitare prevăzute la art. 153 şi 153^1 din Codul fiscal.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

ionitab809

#6 Mesaj de ionitab809 »

Multumesc si pentru urarea de bun-venit si pentru ajutor. Simtisem eu ca pe aici "umbla" oameni amabili si dornici sa ajute si nu m-am inselat! Sa ramaneti la fel, probabil voi mai avea nevoie de ajutor. Spor la lucru! :D :D :D

fagarasa176

#7 Mesaj de fagarasa176 »

ionitab809 scrie: Simtisem eu ca pe aici "umbla" oameni amabili si dornici sa ajute si nu m-am inselat!
:lol: Asa...asa....baga peria la inaintare ca vorba aia
ionitab809 scrie: probabil voi mai avea nevoie de ajutor

ionitab809

#8 Mesaj de ionitab809 »

Fagarasa, esti rea/rau! Am primit raspunsuri (chiar si de la tine) in cateva ore! Cum sa nu apreciez asta?! Nu e "perie" chiar am vazut ca sunt cativa (cei care, de altfel mi-au raspuns si mie) foarte activi si "ajutaciosi". Deci, cu ce am gresit in aprecieri?

fagarasa176

#9 Mesaj de fagarasa176 »

E o gluma....trateaz-o ca atare....nu trebuie sa ne simtim imediat jigniti cand cineva incearca sa destinda atmosfera.
Asta este o cauza directa, si sper ca remediabila cel putin in cazul meu :wink: , a petrecerii majoritatii timpului studiind legi idioate si intrepretabile :wink:

Scrie răspuns