CIM din urma cu sentinta judecatoreasca

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
roncovf

CIM din urma cu sentinta judecatoreasca

#1 Mesaj de roncovf »

In urma unei sentinte judecatoresti, un salariat trebuie reangajat pe o perioada anterioara (noiembrie 2014). Intre timp, salariatul a fost reangajat si are un CIM activ.
Cum se poate opera in SAGA un contract dintr-o perioada anterioara daca salariatul are deja un contract activ? Cum se inregistreaza in D112? Trebuie devalidate toate lunile pana la noiembrie 2014?

tomac

Re: CIM din urma cu sentinta judecatoreasca

#2 Mesaj de tomac »

Nu se devalidează. Creați firma încă odată și restaurați acolo o salvare și refaceți acolo D112 și statele pentru perioadele anterioare din 2014.
Diferențele pentru 2014 le operați cu articol contabil prin 1174.
Pentru 2015 le puteți devalida, dar nu înainte de a vă lista statul inițial și nota contabilă inițială. Refaceți statele pe 2015, le re-validați. Listați statul refăcut și nota contabilă generată după modificare.Înlocuiți nota generată după modificare cu nota inițială, corectând-o direct în articole contabile, apoi în decembrie înregistrați cu articol contabil diferențele între notele contabile de după modificare și cele inițiale.
De ce atât de mulți pași?
Pentru că altfel nu veți putea întocmi corect D205 pentru 2015. De fapt nu o veți putea întocmi automat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

roncovf

#3 Mesaj de roncovf »

Mulțumesc pentru sugestii.
Acum e acum, de fapt e vorba de 33 de persoane, nu de una singura, pe o perioada de 3 luni.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Răspunsul este identic :D
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns