Autofacturare in Saga

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
szaboa986

Autofacturare in Saga

#1 Mesaj de szaboa986 »

Buna ziua!
In cursul lunii decembrie 2015 am avut o cheltuiala de protocol (bauturi alcoolice) la care la sfarsitul lunii in mod normal ar trebui sa fac o autofactura pentru TVA aferent (de ex. 100 lei) la care nota contabila ar fi 623=4427 100(lei). Cum trebuie sa introduc in programul Saga autofactura respectiva, ca totul sa fie corect (sa nu afecteze soldul client, sa faca nota contabila de mai sus, sa apara in jurnal, etc.)?
Sau se rezolva cu varianta introducerii facturii cu protocol, si se alege varianta (I)ntegral nedeductibila la TVA?
Va multumesc.

balazse

Re: Autofacturare in Saga

#2 Mesaj de balazse »

De ce nu alegi "I" in coloana "nedeductibil" in meniul "intrari"?

danilevicis

#3 Mesaj de danilevicis »

Cum fac in Iesiri o Autofactura cu produse finite la detalii? N.C. generata de program este 7015=4427 cu val. tva, iar eu as vrea sa imi apara direct 635=4427 cu val. tva (si sa ma scad din gestiune de produsele finite respective) :?:
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

tomac

#4 Mesaj de tomac »

probabil folosești tipul de articole, caz în care nu prea poți face asta decât definind un tip nou și un cod de articol nou, la care să asociezi la cont venit contul 635.
Așa pe modul de operare de acum poți doar stornând nota respectivă sau modificând-o în articole după validare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

danilevicis

#5 Mesaj de danilevicis »

Multumesc, m-am gandit la stornarea N.C., nu eram sigura daca este ok, de asta am intrebat. Voi proceda astfel, pt ca este prea complicat sa fac alte coduri, alt tip. Inca o data multumesc pt clarificare ! :D
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

Scrie răspuns