Cum reintroduc in gestiune un produs vandut cu bon fiscal?

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
suciul610

Cum reintroduc in gestiune un produs vandut cu bon fiscal?

#1 Mesaj de suciul610 »

Buna seara ! O mica nelamurire.Am un mic magazin de piese auto.Vand piesa clientului, ii emit bonul fiscal,insa dupa o perioada acesta imi returneaza piesa din varii motive( greseala de identificare in catalog, defect etc).
Am patit cu piesa luata pt fratele meu,una bucata volanta comandata acum o luna si pe care cand a vrut sa o monteze nu se potrivea. Piesa identificata dupa seria sasiu....in fine.
Practic, vreau, nu vreau eu trebuie sa ii dau banii inapoi clientului insa eu deja am emis un bon fiscal.Piesa o sa o returnez firmei distribuitoare, care o sa imi emita o factura de retur.Insa eu deja am 0 piesa in gestiune...nu mai am ce sa scad!
Va rog lamuriti-ma daca stiti ce pot face in cazul acesta!
Multumesc !

tomac

Re: Cum reintroduc in gestiune un produs vandut cu bon fisca

#2 Mesaj de tomac »

1. Se emite factură de stornare pe numele clientului, chiar dacă la achiziție s-a eliberat numai bon fiscal. Altfel nu aveți intrare în gestiune, prin retur, spre a o retrimite în garanție
2. După ce validați factura de retur emisă către client, puteți opera factura de retur emisă de furnizor
3. Emiteți o factură către client, cu noua piesă sau cea care o înlocuiește pe cea returnată și efectuați o reglare a stornării.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

suciul610

#3 Mesaj de suciul610 »

Multumesc pentru promptitudine !
Sper sa ma descurc. La factura de retur dintre mine si client, fac factura pe CNP-ul respectivei persoane fizice sau nu conteaza/
Multumesc !

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu se trece nici un CNP. Prelucrarea CNP e nasoală. nu se poate face de către oricine și oricum. Cei care facturează și cer CNP pentru a fi trecut pe factură fac un abuz dacă nu sunt operatori de prelucrare de date cu caracter personal, iar codul fiscal nu obligă la înscrierea pe factură a CNP ci a codului de identificare fiscală ceea ce e cu totul și cu totul altceva.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

istratiec

#5 Mesaj de istratiec »

I

istratiec

#6 Mesaj de istratiec »

Vind un produs cu bon fiscal iar a doua zi clientul vine si il returneaza. Pentru vinzarea cu bon fiscal am creat un client" vinzare numerar". Atunci cind clientul returneaza produsul fac factura in rosu . La client ce trec? Numele clientului ex. POPA POPA cu CNP sau trec " vinzare numerar" asa cum am denumit clientul pentru vinzarea cu bon fiscal fara sa apara niciun CUI.

Scrie răspuns